Monday, May 17, 2010

Ara-7 Haziran

7 Haziranda görüşmek üzere.


Not: Dayım için iyi dileklerini gönderen herkese teşekkür ediyorum.

Monday, May 3, 2010

Yedigöller 2.Bölüm

Bunlar da yedigöllerin sevdiğim manzaralarıydı.














Sunday, May 2, 2010

Yedigöller

Bu haftasonu rotamız yedigöllerdi.
Sabahın erken saatlerinde Bolu dağında yapılan ballı kaymaklı kahvaltının ardından yedigöllere doğru yol aldık.
Abant kavşağını geçtikten yaklaşık 10 dk sonra sağda Yedigöller kavşağı var. Buradan itibaren stabilize ve toprak olan yol (42 km)yaklaşık 1:30 saat sürüyor. Çünkü kereste ve kütüklerle kapanan yollarda zaman zaman ilerlemeniz çok zor oluyor. Bizimde yolumuzu bir traktör kapatmıştı. Şişman güller yüzlü ormancı bize geçersin diyor. Nasıl yani. Yan taraf uçurum, diğer taraf dağ, nereden geçeriz. Sanki altımızda traktör var. Büyük ve çığlık çığlıa bir mücadelenin sonunda geçtik.
Kapankaya da manzarayı seyrettik. Yedigölleri görünce biraz hüsrana uğradım çünkü ufak su birikintileri gibi geldiler bana. !
Nezaman gidilmeli
Yedigöllerin zamanı kesinlikle Ekim sonu ve haftarası olmalı bence. Yoksa istemediğiniz manzaralarla karşılaşabiliyorsunuz.
Ne yenmeli
Köfte ekmek ten başka şansınız yok...
Neyapılır
Kamp yapabilirsiniz.
Göllerin etrafını yaklaşık 1:30 saatte yürüyebilirsiniz.

Fotoğraflarda 7 tane gölü de görebilirsiniz.



























Bolu'nun 42 km. kuzeyinde bulunan Yedigöller, yedi adet çesitli büyüklükte gölden olusur. Bu göllerden dördü büyük, üçü ise nisbeten küçüktür ve yazin sicak aylarda kururlar. Bu yedi gölü içine alan 550 hektarlik alan 1965 yilinda "MILLI PARK" olarak korunmaya alinmistir. Toprak kaymasi sonucu vadi tikanmasi ile meydana gelen göllerin isimleri; Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazligöl, Küçükgöl, Incegöl ve Sazligöl'dür. Bu göller 100 m. yükseklik farki bulunan iki plato üzerindedir. Ortalama 780 m. yükseklikte olan platodaki göllerin en büyügü Büyükgöl'dür. Yüzölçümü 22.5 dekar, en derin yeri ise 15 m'dir. Büyükgöl'ün güneydogusundaki Deringöl, 20 m. uzunlugundaki akan bölümü ile Büyükgöl'e baglidir. Yüzölçümü 9.8 dekar olan göl, Yedigöllerde canli alabalik yetistirilmesi için damizlik amaçli kullanilmakta ve etrafi çevrilerek korunmaya alinmistir. Büyükgöl'ün kuzeyinde ise Seringöl bulunmaktadir. Diger platodan 100 m. yüksekliktedir. Bu platonun en genis gölü Nazligöl'dür. Dibinden sizdirdigi bol miktardaki su, gölün kuzeydogusunda yüzeye çikarak bir selalenin olusmasina sebep oldugundan "Selale Gölü" adi da verilir. Ayni platoda Sazligöl, Incegöl ve Küçükgöl'de bulunur. Park ve çevresi igneli ve yaprakli agaçlar karisimi koru ormanidir. Baslica agaç türleri kayin, gürgen, mese, kizilagaç, akçaagaç, karaagaç, titrek kavak, sari ve kara çam, köknar agaçlari yüksek boylu ve düzgün gövdelidir. Yaban av hayvanlarindan ayi, domuz, kurt, tilki, sansar, sincap, geyik, karaca ve tavsan ile avlanmaya müsait kuslardan yabani ördek, yabani güvercin ve keklik vardir.


About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html