Sunday, November 27, 2011

ANKARA'DA SONBAHAR

Eymir Gölü, Ankara. ODTÜ'ye ve ODTÜ'lülere ait olan bu arazi gerçekten korunması gereken bir doğa harikası. Her türlü canlıyı görmeniz mümkün. Kuşlar, fareler, tilkiler, vs. Göl etrafında 11 km'lik bir yürüyüş parkuru var. Sonbaharda dökülen yaprak yağmurunda yürümek enfes, hele bir de yanınızda dostlarınız varsa...:-) Sevgili LR.'dan öğrendiğim bilgiye göre bir keresinde bu gölü halka açmışlar. Mangalı çok seven bizler de orada yangın çıkartmışız. Hal böyle olunca da kapatılmış ve şu anda sadece üniversite kullanıyor. Zaten bu güzelim doğa harikası da bence aydın insanların elinde olmalı. Doğayı seven ona önem veren ve kouyan.... Ne yazık ki üzülerek söylüyorum farklı kişilerin ve grupların ellerinde bu tür arazilere betonlar dikilip göl manzaralı ev olarak satılıyor ve o evlerin kanaliasyonu ile göl bataklığa dönüşüyor ve canlılar yok oluyor, mangal partileri veriliyor heryer duman ve is içinde kül tabakasına bürünüyor. Hoş gözlemlediğim kadarı ile gölün çevresindeki sanayii tesislerini artırmışlar, hatta bir taş ocağı çalışıyordu, yakında yok etme işlemi gerçekleşir. Bozkır olan bir yeri ormana çeviren çok değerli insanların anısına bile bence bu göl korunmalıdır. Adalet, ağaca su vermektir. Zulüm,dikeni sulamaktır. Hz. Mevlana.


















Wednesday, November 23, 2011

İSTANBUL DA SONBAHAR

Bu sabah İstanbulda güneş böyle doğdu sonra biryerlerden bu şekilde göründü...:-) gün sonunu görüntüleyemedim ne yazık ki :-)






Sunday, November 20, 2011

Cavtat

Cavtat havaalanına 5 km uzaklıkta ufacık bir kasaba. Dubrovnike de yaklaşık 23 km diyelim. Kasabanın yukarıdan görünüşü çok güzel. İkitane koy. kasaba birinci koyda diyelim. Sahil kenarında ufacık bir yer. Yukarıda mezearlık var. Denizi kuşbakışı gören. Birde Kasabanın etrafını dolaşacağınız güzel bir yol. Bir kısmıda orman ve deniz kenarından geçen!. Sahilde oturup birşeyler içebilirsiniz. Sezon bittiği için evlerin çoğuda boştu. Otobüs durağının hemen arkassında çok güzel bir Tourist information center var. Tatlı bir bayan kasabamızda çok birşey yok diyor. Aslında kısmen haklı. Öte yandan denizin kenarında olması ve nefis bir yürüyüş yolu olması bence en güzel yanı.:-)















Saturday, November 19, 2011

Dubrovnik

Dubrovnik. 5 günlük turun konaklama yeriydi ama kendisine sadece akşamlarını ve bir yarım günü ayırmak zorunda kaldık. Çok ufak olduğu için zaten hemen geziliyor. Gezilecek yerlerde kaleninin içndeki eski şehir. Şehirde iki kule, iki se, 3 müze ve bir çeşme, birbirine paralel 2 cadde (bence sokak), bu caddeleri kesen ufacık birkaç sokak ve kalenin içine girmek için yukarıdan inenen dik merdivenler, bu merdivenlerin bir sokağında da dışarıda yemek yiyebileceğiniz restaurantlar (deniz mahsulleri) var. Bu iki caddedede sadece hediyelik eşya satan dükkanlar var. Kalenin duvarlarının içini gezebilirsiniz buradan manzara güzel. Yarın Cavtat diyoruz...

















About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html