Limon reçelinin tadına bayılıyorum.İlk defa Datçada alman bir bayanın yaptığı limon reçelini tatmış çok beğenmiştim. Kendisinden tarifini istedim ama bir türlü alamadım. :-( Sonra limon reçelini almanca ve ingilizce sitelerde aramaya başladım. Hepsi çok karmaşık çok zordu. Bir keresinde sevgili Beste'ye sordum. Onun tarifide çok güzeldi. Ama emek istiyor.
Sonra yerli siteleri araştırdım ve baktım hepsi sabır istiyor, birde biz milletçe reçele epey bir şeker ekliyoruz!
Olcak gibi değil canım fena limon reçeli istiyor. Migrosdan en kalın kabuklu 6 tane limonu seçtim. Sabırsızım dedim ya görüldüğü üzere kabuklarınıda pek bir kalın şeritler halinde doğramışım. Kesitiğim limon içlerini rondadan geçirip bir kavanoza doldurdum . Salatalara falan ekliyorum. Nerde kalmıştık. Hmmm... limonları tencereye koydum üzerlerini geçinceye kadar su ekledim ve 3 dk haşladım. Altını kapattım öğleden sonra biraz daha kaynar su ilave ettim. Akşam suyu süzdüm yine sıcak suda biraz daha beklettim. Normalde pek bir uzun beklemesi gerekiyor, suyunun süzülmesi ve değiştirilmesi gerekiyor ama bendeki merak herşeye engel...
Son olarak 6 limon için bir bardak kadar şeker birde rondadan geçirdiğim limon peltesinden 1-2 kaşık kadar ekleyerek orta ateşte kaynattım. Soğumaya bıraktım. Ertesi günde kısık ateşte biraz daha kaynattım. İstediğim lezette yakın oldu. Ama birdahaki sefere suda bekletme olayını daha az yapıcağım. Limonlarıda biraz etli keseceğim. Şekerinide biraz daha azaltabilirim. Belki yarım bardaktan yaparım. Buruk tadı çok lezzetli. Birde et yemeğinin içine koysam nasıl olur acaba?
skip to main |
skip to sidebar
Pages
Monday, March 4, 2013
About
.
Search This Blog
About Me
Translate
Popular Posts
-
Aşağıda görünen pasta tarafımdan çok özenle seçilmiştir!!! Binlerce pasta arasından bu pastaya hayran oldum...:-)) bu yazıda devam edecek......
-
Haftasonu anneşkomla beraber Adanaya gittik...Hava kapalı olduğu için çok fotoğraf çekmedim...Ama burayı da sizlere göstermeden edemeyeceği...
-
Eevet geçen gün otobüste trafikte pek bir sıkıldım... Ne yapsam ne yapsam dedim... Fotoğraf makinesini çıkardım ve gözümün fotoğrafını çek...
-
Önce Atinaya uçakla hareket, şehri dolaştıktan ve gerekli ziyaretleri yaptıktan sonra Hellenic Seaways ile Santoriniye yolcululuk... Yunanis...
-
Çok kısa olan yolculuğumuza çok sey sığdırmak zorunda kaldım. 1.Budva 2.Kotor 3.Stone 4.Orebic 5.Korçula 6.Split 7.Dubrovnik Bayram tatilin...
-
Cumartesi gününü kısaca özetlemek istiyorum, yoksa çok pasif olduğumu düşünerek kendimi yiyip bitireceğim. Annem ve Behzar ablayla beraber E...
-
Beyazlar içinde bir kız Apple Notebook'unun arkasında duruyordu. Yüzü loş ışıkta pek seçilmiyordu ama saçları gün batımının ışığı gibi k...
-
Güneşli günü görünce hiç affetmem...:) Sabahın köründe yollara düştük... Kahvaltı, kahve keyfi, çay keyfi...Değişik yeni bir yer keşf etti...
Yasal Uyarı
Fotoğrafların korunması konusu, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK) m.84′de düzenlenmiştir. "Bir işareti, resim veya sesi, bunları nakle yarıyan bir alet üzerine tesbit eden veya ticari maksatlarla haklı olarak çoğaltan yahut yayan kimse, aynı işaretin, resmin veya sesin 3 üncü bir kişi tarafından aynı vasıtadan faydalanılmak suretiyle çoğaltılmasını veya yayımlanmasını menedebilir.
Fotoğrafların telif hakkı acupofcaffeine aittir. İzinsiz kullanımı durumunda her türlü yasal yola başvurulacaktır.
Blog Archive
-
▼
2013
(108)
-
▼
March
(17)
- Sıcaklık 28 C
- Siyah Beyaz...
- CADDEBOSTAN SAHİLİ...
- Bahar sen süpersin...
- çikolatalı cupcake
- Uçurtma
- Buzdolabı Mıknatıslarım
- İstanbul Semtler
- Kariye Müzesi
- Çikolata
- Ayhan Sicimoğlu
- Ayakkabı Boyacısı
- biraz şımarma zamanı
- Karaköy
- Limon Reçeli
- Karaköy
- Sirkeci-Eminönü-Süleymaniye-Haliç-Perşembe Pazarı-...
-
▼
March
(17)
geziyorum
Labels
- adalar (34)
- adana (1)
- akyaka (1)
- alaçatı (7)
- almanya (2)
- Amsterdam-Belçika (3)
- ankara (3)
- antakya (1)
- Antalya (10)
- assos (1)
- avusturya (9)
- ayvalık (4)
- baden baden (1)
- bafa gölü (2)
- batum (2)
- bodrum (1)
- bolu (2)
- bozcaada (3)
- bulgaristan (1)
- bursa (12)
- çatalca (7)
- çeşme (2)
- chios (4)
- Çıralı (5)
- colmar (1)
- cumalıkızık (1)
- cunda (5)
- dalyan (1)
- datça (7)
- doğu karadeniz (4)
- efes (1)
- eqisheim (1)
- fethiye (4)
- foça (3)
- Fransa (21)
- geziyorum (486)
- göcek (2)
- Gökçeada (6)
- gölyazı (2)
- greece (4)
- hiç. (1)
- iğneada (4)
- ispanya (11)
- ist (1)
- İstanbul (152)
- İstek-hikaye (2)
- italya (22)
- izmir (2)
- iznik (4)
- kapadokya (12)
- karadeniz (6)
- karagöl (1)
- kıbrıs (6)
- ku (1)
- kutlama (1)
- lavanta (1)
- likya yolu (5)
- linklerim (2)
- manyas (1)
- manyas kus cenneti (4)
- marmaris (1)
- okuyalım öğrenelim (27)
- ondan bundan birazda benden (351)
- pamukkale (1)
- polonezköy (3)
- Prag (3)
- romanya (1)
- safranbolu (3)
- sanatsal etkinliklerim (51)
- sapanca (1)
- Semtler (58)
- side (4)
- sinop (6)
- şirince (1)
- sofya (1)
- taraklı (2)
- tasarım (3)
- türkiye (181)
- uçmakdere (1)
- Ukrayna (9)
- urla (1)
- yalova (1)
- yaşam (14)
- yeme içme (1)
- yemeklerim (13)
- yunanistan (10)
sevdiklerim
mutfaktan nefis kokular geliyor
Yeni Eklenenler
Search this blog
Followers
Powered by Blogger.
Copyright (c) 2010 A CUP OF CAFFEINE. Design by WPThemes Expert
Blogger Templates, Grocery Coupons and Daily Fantasy Sports.
5 comments:
Görüntüsü harika eminim tadı da çok lezzetlidir. Reçelsever biri olarak limon reçelini ilk defa sizde gördüm . Denemeye değer bir tarif sanırım. Bende nar reçeli yapmıştım ilk defa o da harika bir tat oluyor. Ellerinize sağlık . Hoşçakalın.
Rengi cok guzel eminim tadi da oyledir.elinize saglik
çok güzel görünüyor. ilk kez gördüm. ikinci deneme tarifini verirsen ben de denemek isterim:))
eline sağlık,
afiyet, şeker olsun.
sevgiler
Teşekkürler, deneyiminizi paylaştığınız için, tarifinizi biraz değiştirerek uyguladım şöyleki;
ben limonun kabuklarını lendi suyunda pişirdim, ( 8 + 8 dk) haşladıktan sonra) gece suda beklettim vs,
neticede ; benim kabuklarım çok çok değil ama sert oldu,sizinki nasıl olmuştu, bilgi vermeniz ricasıyla,
@selma,
Benimkinin kabukları yumuşak olmuştu ama ben biraz sert olmasını tercih ederim. Limonun kendi suyu ile haşlamak güzel fikirmiş.
Ben bir kaç defa sıcak suda bekletip suyunu süzdüm. en son 5-6 dk haşladıktan sonra altını kapatım sıcak suda beklettim. o yüzden çok yumuşak oldu.
Post a Comment