Malzemeler
·
4 yumurta
·
1 su bardağı ayçiçeği yağı
·
2 su bardağı toz şeker
·
1 su bardağı süt
·
1 paket kabartma tozu
·
1 çay kaşığı karbonat
·
1 portakal kabuğunun rendesi
·
½ su bardağı portakal suyu
·
Aldığı kadar un ( 6-7 bardak kadar)
·
1 kaşık toz şeker
Yapılışı
3
yumurta ve 1 yumurtanın akı 2 su bardağı toz şeker ile birlikte çırpılır. Bir
su bardağı süt 1 paket kabartma tozu , yarım portakal rendesi , un ve 1 çay kaşığı karbonat eklenir. Portakal
suyu karbonatın üzerine gelecek şekilde ilave edilir. Kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır.
Hamurun üzeri streçle kaplanarak yarım saat kadar dinlendirilir.
Dinlenmiş
hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır, üzerine
yumurta sarısı sürülür ve toz şeker serpilir.
Önceden
ısıtılmış fırında 170C de 25-30 dk kadar pişirilir.
Püf noktaları
·
Portakal suyu karbonatın üzerine dökülür ve soda etkisi yaratılır böylece karbonatın
acı tadı giderilir.
·
Daha fazla portakal tadı almak için yarım
portakal kabuğu rendesi yerine 1 portakal kabuğu ve yarım bardak portakal suyu
yerine 1 bardak portakal suyu ekleyebilirsiniz.
2 comments:
Bayılırım!
Benim en sevdiklerimdendir bu portakallılar. Elinize sağlık güzel görünüyorlar. Tarifini de bekliyorum ben heyecanla.
Sevgiler
Post a Comment