Friday, December 4, 2009

Kaz Dağları- 4.Bölüm

Kaz dağları rotamız, Hasan boğuldu göleti, Sütüven Şelalesi ve Kaz dağları Milli Parkı, Sarıkız dı.

Akçay ve Kızılkeçiliyi geçtikten sonra zeytinlik sapağından saptık ve güzel bir dağ yolunda ilerledik yolun sonunda yol ikiye ayrılıyordu, biri kaz dağları milli parkına diğeri hasan boğuldu’ya gidiyordu.
Biz Hasan boğuldu tarafında ilerledik ve parkın içine girdik. (Yazın buraya giden arkadaşlarımız mangalcıların dumanını görünce tabi ki Hasan burada boğulur demişlerdi...!!) ama bizim şansımıza sadece pırıl pırıl bir hava vardı. Sular akıyordu ve sonbaharın o renkli büyüleyici güzelliği bizi çok etkiledi ne yalan söyleyelim...
Hasan Boğulduğunun hikayesine gelince.
Edremit de her Çarşamba günü Pazar kurulurmuş. Bizim hasan da bahçıvanmış, pazara taze, sebze, meyve götürürmüş. Bir gün Pazar da obalı bir kız görmüş kıza aşık olmuş. Her pazar günü karşılaşmışlar , hasan en taze sebzelerini emineye veriyormuş eminede en taze sütü peyniri hasana ikram ediyormuş , zamanla aşkları derinleşmiş ve evlenmeye karar vermişler. Emine ailesine açılmış. Ama ailesi obalı olduğu için hasanın orada yapamayacağını idea etmiş. Ama emine ısrarcıymış. Bun üzerine aile demiş ki şu tuz çuvalını obaya kadar getirirse evlenirsiniz. Zira emine bir çıkışta çıkarabiliyormuş tuz çuvalını. Hasan kabul etmiş.
Tuz çuvalı ile yola koyulmuş, ama hava çok sıcakmış, tuz sırtını terletmeye ve yara açmaya başlamış. Hasan serinlemek için suya bırakmış kendini. Ertesi gün emine Hasanı aramaya çıkmış ama hasanın boğulduğu yer de yemenisine rastlamış, oda kendisini asmış.
İşte ikinci ve üçüncü fotoğraflar da gözüken yer Hasan boğuldu göleti. Sarı ağaçta herhalde emine ağcıdır...:-)
Sütüven şelalesine gelince, hikayesini bilmiyorum ama şelalenin önündeki köprüyü geçip karşı yolda sola doğru ilerleyin. Sonra nefis zeytin ağaçları ile dolu bir alana ulaşıyorsunuz. İşte oraları o kadar çok beğeniyorsunuz ki hemen sevdiklerinizi arayıp onları da oraya davet ediyorsunuz...:-)
İki çocuklu fotoğraf Beyoba köyünde çekildi.
Neyse geri dönüş ve kaz dağları milli parkına doğru yola çıkış.
Amacımız sarıkıza çıkmaktı. Girişte 75 ytl istiyorlardı. Ama saat 3:00 tü. Pek bir şey göremeyecektik. O yüzden bekçinin bize ikram ettiği çayı içtik ve arabayı orya park edip yan yoldan orman içinde yürümeye başladık. Son fotoğraflarda bu yürüyüş yoluna ait.
Sarıkıza rehbersiz çıkartmıyorlar. Eğer çıkacaksanız, tek araba ile çıkın ve aşağıdan rehber alın. Yada günübirlik turlardan birine katılabilirsiniz. 10:00 dan 16:30 a kadar olan bu turlar yemek dahil adam başı-45-50 arasında değişiyor.
Baharda biz ordayız...:-)



















0 comments:

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html