Tuesday, February 14, 2006

Başarı


Bugün iki arkadaşımdan gelenlere yer veriyorum. Bir arkadaşım, özlü sözleri çok sevdiğimi bildiği için bana bugünkü takvim yaprağını verdi. O zaman hemen günün sözünü yazayım dedim:
“Bir insan sabah uyanıp, akşam yatağa girdiği zaman dilimi içinde yapmak istediği şeyi yapıyorsa, başarılı bir insandır.” Bob Dylan
Keşke bunu başaran ender insanlardan biri olsaydım. Yada, bende bunu yapmam için gerekli cesaret olsaydı. O zaman alıp başımı giderdim. Denizden yeni çıkmış ağların kokusunda…!!!
Neyse en azından duygularını dile getirebilen ve sevmeyi bilen grup içersinde yer aldığıma göre o zaman kısmi olarak başarılı sayabilirim kendimi…
Diğer arkadaşımda tesadüfen yine başarı ile ilgili bir yazı göndermiş. Beğeneceğinizi ümit ediyorum.
“Başarı deyince aklımıza farklı şeyler gelir.Toplumun gözünde başarı;iyi maddi gelir getiren bir kariyer, büyük bir ev,lüks bir arabadır.Aslında bunlar basarılı olmanın tanımı değildir.Aşağıda Ralph Waldo Emerson 'ın başarı tanımına kulak verelim:”
" BAŞARI ; Sık sık gülmek ve cok sevmektir; Akıllı insanların saygısını veçocukların sevgisini kazanmaktır; Dürüst eleştirmenlerin onayını almak! ;sahte dostların arkadan vurmalarına dayanmaktır; Herkesteki en iyiyibulmaktır; Karsılık beklemeyi hiç düşünmeden kendiliğinden vermektir; Gerideister sağlıklı bir cocuk, ister kurtarılmış bir ruh, ister bir parça yeşilbahçe, ister iyileştirilen bir sosyal durum bırakarak dünyanın iyileşmesinekatkıda bulunmaktır; Gönlünce eğlenmek ve gülmektir; Tek bir kişi bile olsa,birinin sizin varlığınızdan ötürü daha rahat nefes aldığını bilmek ve tekbir kişinin bile sizden kasıtlıi zarar görmediğini bilmektir; "
Son olarak bugün sevgililer günü, bence dünya sevgi günü olsaydı daha anlamlı olurdu. Hiç değilse birgünlüğüne aç çocukların karnı doyardı, tanımadıkları abileri tarafından dövülmez, işkence görmezlerdi, birgünlüğüne de olsa eğitimleri ile ilgilenilirdi, silahlar susardı, bombalar patlamazdı, erkekler kadınları hor görmez seslerini yükseltmezlerdi, otobüste herkes birbirine yer verirdi, her şeyden önemlisi kimsenin kalbi kırılmazdı, birgünlüğüne olsa bile bu dileklerimin gerçekleşmesi güzel olurdu değil mi...

Tabiki, tüm bunlar, dünyadaki herkesin sevgi kelimesini tanıdığını ve ne anlam ifade ettiğini bildiğini düşünerek dilenmiştir. Yoksa hikaye olur du değil mi efendim!!! Bugün herkesin birbirine kırmızı gül ve kalp vermesi gibi birşey işte... :-)
Neyse sevmek, sevilmek ve tüm çekim ekleri sizinle birlikte bir ömür boyu yanınızda olsun.

0 comments:

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html