Wednesday, May 6, 2009

Erguvan


İstanbul da Erguvanlar açtı ve boğaz o kadar güzel gözüküyor ki. Bu fotoğraflar Mihrabad korusundan, akşam geç saatler de çekildi. Yıldız'ın Ankaradan gelmesi bize turistik bir haftasonu yaşattı.:-) İşte böyle.
Aşağıda ki paragrafı internetten aldım ama kaynağı kayıt etmmişim. Yarın yeniden araştırırım. Şimdilik bu kadar. Bu arada dilekler dilendi mi bakayım? :-)
İngilizce adı Redbud veya Judas Tree olarak bilinen bu ağacın ana vatanı Filistin'dir. Erguvani dediğimiz renk, efsanelere göre utancın rengiymiş. Bu ağaç İstanbul'da tanınmaya başlayınca, neşenin, aşkın, coşkunun rengi olmuş. Eskilerin anlattığına göre önceleri bu ağacın çiçeği beyazmış. Filistinde Hz. İsa'nın ortaya çıkması ve havarilerinden Yahudanın İsa'yı otuz gümüş karşılığı ihbar etmesi, daha sonra da bu yaptığından pişman olup, kendini bir erguvan ağacının dalına asması üzerine, Erguvan ağacı da , bu utancı kaldıramamış ve bu ihanet yükünü dallarında taşıdığı için bembeyaz çiçekleri utancından kızarmış.

Aşağıda ki hayvan dostalarımızdan birisi İtalyan diğeride Alaçatılı :-)


2 comments:

Emine KESGİN İLHAN said...

bayıldım çok güzel ! Salyangoz çok sevimli.ERGUVAN MEVSİMİNDE BİR DEFA GÖRME ŞANSIM OLDU iSTANBUL!U KEYFİNİ ÇIKARIN BU MANZARANIN BENİM İÇİN DE...

acupofcaffein said...

@Kardelen
İsstanbulun her mevsimi güzel ama en güzel mevsim tabiki bahar.:-)
selamlar.arzu

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html