skip to main |
skip to sidebar
İstanbuldan giderken Akhisardan geçerken tabiki Ramiz köfteye uğranır. Ancak yolun üzerindeki yer değilde, çarşı içindeki esas yerine uğramanızı tavsiye ederim. Ocak başının olduğu en eski bölüme zaten sadece esnaf ve yerli halkı oturturuyorlar, hemen yanında çinili diğer bir yeri var işte orasıda bizlere kalıyor.
Yanlız ben köfteyi geçtim de o ne pide diyeceğim. Pidesi inanın çok lezzetliydi. Birde salatası, köftede bildiğiniz gibi lezzetli. Mekan hoş ama biraz bakımsız.
Palamutbükünde nerede yemek yedik:
Aylin Ahaşap evler rest.: pidesini denedim. Pide lezzetliydi ama servis kötüydü.
Ceylan motel: eskiden burayı çok seviyorduk. Yemekleri çok lezzetliydi. Çok köhne ve salaştı ama sanıyorum yemeğede lezzeti veren oymuş. Bu sene yenilemişler, mezeleri yine lezzetli ama o eski tadı alamadım.
Dostlar: Burası çok salaş. Sahipleri iki yaşlı teyze. Oğullarını kaybetmişler. Onlarda bütün mallarını yiğenlerine vs. dağıtmışlar. Evleri hemen rest. üzerinde. Dağıtırkende bir şart koşmuşlar buraya dokunmayın olduğu gibi kalsın biz ölünce ne yaparsanız yapın. Umarım bu teyzelerin ömrü uzun olur.
Datçada heryerde kabak çiçeği dolması yedik. Ama burası tarçını biraz daha fazla koydupu için mi bilmem yoksa tencereden bize sıcak sıcak servis ettikleri içinmi bilmem çok lezzetliydi. Birde masaları hemen denizin dibinde, ayaklarınıza minik dalagalar geliyor. Atmosfer süper.
Adamik rest: Burasının dekoru çok güzel. İşleten çocuklarda çok efendi ve kibarlar. Fotoğrafdaki kırmızı mavi masalı yer.
Burada sakızgırığı köfte'yi denedik. Gürcan sabahleyin dağa çıkıp sakız ağacı dallı topluyormuş. Köfteyide bu dalda pişiriyorlar. Üçüncü köftemde damla sakızının tadını aldım. Çok yağlı değil. Değişik bir tad denemek isiterseniz deneyin derim. Birde nedense kendimi Kosta gibi hissettim.
Datçada Zekeriya sofrası: Canımız ev yemekleri çektiği için gittik. Çok lezzetli olduğunu söyleyemeyeceğim ama yazın ev yemeği yemek için uğranabilir. Yanlız çok kalabalık oluyor.
Pages
Friday, July 23, 2010
Nerde Ne Yenir- Datça ve Palamutbükü
İstanbuldan giderken Akhisardan geçerken tabiki Ramiz köfteye uğranır. Ancak yolun üzerindeki yer değilde, çarşı içindeki esas yerine uğramanızı tavsiye ederim. Ocak başının olduğu en eski bölüme zaten sadece esnaf ve yerli halkı oturturuyorlar, hemen yanında çinili diğer bir yeri var işte orasıda bizlere kalıyor.
Yanlız ben köfteyi geçtim de o ne pide diyeceğim. Pidesi inanın çok lezzetliydi. Birde salatası, köftede bildiğiniz gibi lezzetli. Mekan hoş ama biraz bakımsız.
Palamutbükünde nerede yemek yedik:
Aylin Ahaşap evler rest.: pidesini denedim. Pide lezzetliydi ama servis kötüydü.
Ceylan motel: eskiden burayı çok seviyorduk. Yemekleri çok lezzetliydi. Çok köhne ve salaştı ama sanıyorum yemeğede lezzeti veren oymuş. Bu sene yenilemişler, mezeleri yine lezzetli ama o eski tadı alamadım.
Dostlar: Burası çok salaş. Sahipleri iki yaşlı teyze. Oğullarını kaybetmişler. Onlarda bütün mallarını yiğenlerine vs. dağıtmışlar. Evleri hemen rest. üzerinde. Dağıtırkende bir şart koşmuşlar buraya dokunmayın olduğu gibi kalsın biz ölünce ne yaparsanız yapın. Umarım bu teyzelerin ömrü uzun olur.
Datçada heryerde kabak çiçeği dolması yedik. Ama burası tarçını biraz daha fazla koydupu için mi bilmem yoksa tencereden bize sıcak sıcak servis ettikleri içinmi bilmem çok lezzetliydi. Birde masaları hemen denizin dibinde, ayaklarınıza minik dalagalar geliyor. Atmosfer süper.
Adamik rest: Burasının dekoru çok güzel. İşleten çocuklarda çok efendi ve kibarlar. Fotoğrafdaki kırmızı mavi masalı yer.
Burada sakızgırığı köfte'yi denedik. Gürcan sabahleyin dağa çıkıp sakız ağacı dallı topluyormuş. Köfteyide bu dalda pişiriyorlar. Üçüncü köftemde damla sakızının tadını aldım. Çok yağlı değil. Değişik bir tad denemek isiterseniz deneyin derim. Birde nedense kendimi Kosta gibi hissettim.
Datçada Zekeriya sofrası: Canımız ev yemekleri çektiği için gittik. Çok lezzetli olduğunu söyleyemeyeceğim ama yazın ev yemeği yemek için uğranabilir. Yanlız çok kalabalık oluyor.
About
.
Search This Blog
About Me
Translate
Popular Posts
-
Çocukken annemle babam bizi akşamları boza içmeye vefaya götürürdü. Bazı akşamlarda boza diye bağıran seyyar satıcılardan alırdık. Yıllar ge...
-
Zuhal Olcay’ın Tilbe Saran’ın birlikte oynadığı Nathalie, daha önce 2003’TE Fanny Ardant, Emmanuele Beart ile Gerard Depardieu'lü kadros...
-
aşağıdaki linke girerseniz, doğduğunuz ayı seçiyorsunuz sonrada gününü ve en son yıllara göre bir liste getiriyor oradan da doğduğunuz yıla ...
-
Bugün, sizlere iş yerimin bulunduğu Kurtuluş semtini anlatmak istiyorum. Aralık ayının başından itibaren caddeyi gören odamınkarşısındaki ...
-
Malabadi Köprüsü: Fatma ile Badi birbirlerini seviyorlarmış. Bir gün Fatma Badi’nin köyüne varmak için nehri geçerken boğulmuş. Badi de bun...
-
Düğün törenim tam istediğim gibiydi. Ailem, dostlarım ve arkadaşlarımla tam planladığım gibi gerçekleşti. Ahmet Altan geçen günkü bir yazısn...
-
Tarih'de 500 yıl önce neler olmuş diye merak ettim ve bakın neler buldum: 1500 World population 400 million. 1501 First flush toilets. 1...
-
Evet berberin ismi minik berberdi. Yeşil olmasından dolayı ilgimi çekti. Bu arada müşterisi hangi saçını kestiriyordu pek anlayamadım...:-) ...
-
Kuzenlerimin çocukları...İlk fotoğraftaki sevgi kelebeği... Sürekli gülüyor...Ağzında da tiryakiler gibi hep birşey var...Adanada bebeklerin...
Yasal Uyarı
Fotoğrafların korunması konusu, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK) m.84′de düzenlenmiştir. "Bir işareti, resim veya sesi, bunları nakle yarıyan bir alet üzerine tesbit eden veya ticari maksatlarla haklı olarak çoğaltan yahut yayan kimse, aynı işaretin, resmin veya sesin 3 üncü bir kişi tarafından aynı vasıtadan faydalanılmak suretiyle çoğaltılmasını veya yayımlanmasını menedebilir.
Fotoğrafların telif hakkı acupofcaffeine aittir. İzinsiz kullanımı durumunda her türlü yasal yola başvurulacaktır.
Blog Archive
geziyorum
Labels
- adalar (34)
- adana (1)
- akyaka (1)
- alaçatı (7)
- almanya (2)
- Amsterdam-Belçika (3)
- ankara (3)
- antakya (1)
- Antalya (10)
- assos (1)
- avusturya (9)
- ayvalık (4)
- baden baden (1)
- bafa gölü (2)
- batum (2)
- bodrum (1)
- bolu (2)
- bozcaada (3)
- bulgaristan (1)
- bursa (12)
- çatalca (7)
- çeşme (2)
- chios (4)
- Çıralı (5)
- colmar (1)
- cumalıkızık (1)
- cunda (5)
- dalyan (1)
- datça (7)
- doğu karadeniz (4)
- efes (1)
- eqisheim (1)
- fethiye (4)
- foça (3)
- Fransa (21)
- geziyorum (486)
- göcek (2)
- Gökçeada (6)
- gölyazı (2)
- greece (4)
- hiç. (1)
- iğneada (4)
- ispanya (11)
- ist (1)
- İstanbul (152)
- İstek-hikaye (2)
- italya (22)
- izmir (2)
- iznik (4)
- kapadokya (12)
- karadeniz (6)
- karagöl (1)
- kıbrıs (6)
- ku (1)
- kutlama (1)
- lavanta (1)
- likya yolu (5)
- linklerim (2)
- manyas (1)
- manyas kus cenneti (4)
- marmaris (1)
- okuyalım öğrenelim (27)
- ondan bundan birazda benden (351)
- pamukkale (1)
- polonezköy (3)
- Prag (3)
- romanya (1)
- safranbolu (3)
- sanatsal etkinliklerim (51)
- sapanca (1)
- Semtler (58)
- side (4)
- sinop (6)
- şirince (1)
- sofya (1)
- taraklı (2)
- tasarım (3)
- türkiye (181)
- uçmakdere (1)
- Ukrayna (9)
- urla (1)
- yalova (1)
- yaşam (14)
- yeme içme (1)
- yemeklerim (13)
- yunanistan (10)
sevdiklerim
mutfaktan nefis kokular geliyor
Yeni Eklenenler
Search this blog
Followers
Powered by Blogger.
Copyright (c) 2010 A CUP OF CAFFEINE. Design by WPThemes Expert
Blogger Templates, Grocery Coupons and Daily Fantasy Sports.
2 comments:
Datça'a badem yenir, üzüm yenir bir de balık. Bu 3'lüyü nerde isterseniz orada yiyin. Ama badem yemeden dönmeyin...
köfte resmi iştah açıcı
:)
Post a Comment