Monday, November 7, 2016

Odessa - Kiev - Lviv

Bir haftalık Ukrayna gezisinden yeni döndük. Yolculuğa çıkmadan önce çok fazla ön yargımız vardı hatta gitmesek mi acaba bile dediğimiz anlar oldu ama gidince çok memnun olduk ve güzel anılarla geri döndük.. Ukraynalı milyarderler şehri odessa, parkların içine kurulmuş Kiev ve UNESCO koruması altındaki Lviv meydanı hepside birbirinden farkl üç şehir.
Bu sefer yolculuğu detaylı yazmak istiyorum harita üzerinden anlatarak. Özelliklede Kievi anlatırken harita üzerinden yürüyüş parkuru çizeceğim. Odessayı  ünlü caddesi, yemek yerleri ve Viyana operasından sonra avrupanın ikinci büyük opera binası ile tanıttıktan sonra en çok fotoğraf çektiğim Lviv Rynock meydanı  ile anlatımımı tamamlayacağım. Ne yazık ki şu anda internet bağlantım yok o nedenle çok rahat bilgisayara girip birşeyler yazamıyorum. Bu hafta içinde geziyi anlatmaya başlarım... Bu arada nerdeyse (-5) lerde dolaştık İstanbul şuanda bana yaz gibi geliyor. 25 derece fark var...:-)
Mesaj bırakamıyorsanız eğer acupofcaffein@gmail.com adresine mail atabilirsiniz. 
































3 comments:

Mehmet Bilgehan Merki said...

Odessa'yı büyük bir keyifle gezmiştik. Kiev ve Lviv'i sizden dinlemek ve izlemek büyük keyif olacak. Olası bir gezi için çok yararlı olacağına inanıyorum.
(Resimler elbette mükemmel)

tülin said...

Yazabiliyorum, yasasin!
Arzu'cum ne guzel bir plan bu mevsimde. Tallinn de kac gundur kar yagiyormus. Soguk ama gunes var galiba.
Merakla bekliyorum anlatimini. Daha gecen gun Lviv ile ilgili bir yazi okudum ve sehre bayilmistim. Simdi merakla senden dinlemeyi bekliyorum.
Cok sevgiler.

acupofcaffein said...

@ Mehmet bey,
Biz Odessayı keyifle gezdik hem hava çok yumuşaktı hemde iki gün güneş vardı. :-)
Odessayı yazımı tamamlam tam bir günümü aldı. Bakalım Kiev ve Lvive nezaman sıra gelecek ...:-)

Teşekkürler. Selamlar.




@Tülincim.

Tülin soğuğu anlatamam . 5 kat giyindim. Vücudum sıcaktı ama alnım ve parmak uçlarım epey bir üşüdü. hava çoğu zaman güneşli gibiydi...:-)
Doğu avrupaya ancak bu mevsimi ayırabildik. :-) Bahar ve yaz aylarını da başka ülkeler için artık...
Sevgiler.

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html