Saturday, August 8, 2015

Gökçeada - İmvroz - Bölüm-1

2007 yılında Gökçeadaya gitmiş bolca fotoğraf çekmiştim. Bu gezide yaşlı bayanları beraberimde götürdüğüm için onlarla ilgilenmek zorunda kaldım. Daha önceki gezimde haritayı eklemiş, gittiğimiz noktaları göstermiştim. Bu gezide de adanın hemen hemen her noktasına gittik diyebilirim. Merkezden başlayarak Uğurluköyü yaklaşık 25-27 km. (adanın en son noktası- gizli liman) Gizli limana araç gitmiyor. Aynı şekilde su altı milli parkı ve peynir kayalıklarınada araçla gidemezsiniz (arazi aracınız varsa tabiki ulaşabilirsiniz) onun dışında diğer her noktaya kıyıdan veya içeriden giderek ulaşabiiyorsunuz.. Kıyı kesminde biraz zeytinağacı ve deniz manzarası var, adanın ortasından giden köylerinde bulunduğu yolda çam agaçları + kokuları :-) ve yeşil doğa manzarası var. Adaya ilk gittiğim 2007 yılındaki terk edilmiş havasını bu sefer pek hissetmedim. Belki yaz olması, belki de imara açılmış olması, belkide kimbilir nedendir Rumlara ait yapıların onarılmaya başlaması bende bu sefer böyle bir intiba yaratmadı. Yinede belirtmeden edemeyeceğim topraklarından insanların sürülmesi çok üzücü...Çünkü bugün onlardan kalan 3-5 yeri görmek için dağa tepe tırmanıyor, dibek kahvesi diye kahvelerini yudumluyoruz, oysa kendi yerlerinde kalsalardı bugün adanın durumu çok farklı olurdu. Kuzu limanın civarına herzaman ki gibi estetikten uzak, iç içe yeni yerleşim yerleri yapıyorlar. Keşke toplum olarak betonu bukadar sevmeseydik.... Neden bir bina yapılırken otoparkı, bahçesi, balkonu, balkonundaki çiçerkleri düşünülmüyor anlamıyorum... Neyse yıllarca konuşsakda anlamı yok zaten... Eşşelek koyunda sörf yapıyorlar. Bayıldım. Çok keyifli. Yolunuz düşerse uğramanızı tavsiye ederim... Merkezde Avlu diye bir yerde deniz börülcesi ve oğlak kavurması yedim. Deniz börülcesi puan alamadı. Ama beğendili oğlak kavurması benden 10 üzerinden 8 puan aldı. 2 puanı nereden kırdım, etin üzerinde az olması ve çok ufak doğranması. :-) son olarak adada mutlu keçiler çiftliği var. Bu nedenle oğlak etini tatmanızı tavsiye ederim.

































4 comments:

Özgür Coşar said...

Eskiye dönüşünüzü büyük bir mutlulukla görüyorum. Yazılarınızı özlemişim. Ellerinize sağlık. Bu arada onlar nasıl yapraklar öyle. Güneş ne güzel batıyor. Her karede özen her satırda damıtılmış zerafet, işte budur dedim kendi kendime.
İyi ki yazıyorsunuz, iyi ki varsınız...

acupofcaffein said...

Teşekkür ederim. Yerler güzel, manzara nefis olunca banada deklanşöre basmak kalıyor.... :-)

Yazıya gelince soruları cevaplamaya başaladım ya, yazı yazmam hız kazandı... :-)

Yazmayı bende özlemişim sanki... Neden yazmayı bırakmışsam...!! :-)

Sizlerde iyiki varsınız... Yoksa tüm bu güzellikeri kimseyle paylaşamazdım...

Selamlar.

Özgür Coşar said...

bu böceği fark etmemişim. Makrolar da başarılı. tebrikler

tülin said...

Gökçeada güzeldir. Benim " değişmesin, gelişmesin, sadece biraz daha özenli olsun" dediğim bir adadır. Ve galiba ancak bu kadar güzel görüntülerle anlatılır :)
Sevgiler

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html