Sunday, May 7, 2017

Hamsilos Koyu ve Tabiat Parkı


 Bu bölümün şarkısı da Melankoli . Yazar: Sabahattin Ali ,  Seslendirenler: Candan Erçetin, Nüket Duru

https://www.youtube.com/watch?v=JKxt1PG2fZA

Hamsilos koyu ve tabiat parkı çok güzel. Ancak mangalcılar nedeniyle  çöp içinde. Biz bu koya çok yakın bir yerde konakladık. Dolayısıyla sabahleyin 2- 2,5 km yürüyüş yaparak buraya vardık. Yol üzerinde hemen her  kareyi çektim.  :-)
Tabiat parkında mesire yerleri var, cumartesi günü olduğu için kalabalıktı ama rahatsız etmiyordu. Buraya gelmeden bir yerde nefis Sinop mantısı yedik. O yüzden hem akşam yürüdük hem sabah. Fotoğraf makinem yanımda olmadığı zamanlarda cep telefonu ile çektim.:-)  Koyun kenarında yürüyüş yolu var. Yolun sonuna kadar yürüdük. Ama yol boyunca suyu ancak çalılar arsından gördük. Yolun sonunda da suyu göremedik. Belki oradan karşı kıyıya çıksaydık görürmüydük acaba? aklımda bu soru kalıcak. Giderseniz deneyin bakalım.
 Ne yazık ki bu güzel alana nükleer santral yapılması planlanıyor. :-(  Sözün bittiği yerdir.

Aşağıda koyla ilgili internetten aldığım bilgi var:
"Hamsilos Koyu, Türkiye’ nin en kuzey noktasında yer alır. Buzul Aşındırması sonucu oluşmuş ve Dünya’ da kendiliğinden oluşan tek koy özelliğini taşımaktadır. Koyun deniz ile birleştiği kısım oldukça geniştir iç kısımlara ilerledikçe daralır ve ormanlaşır. Fil kafasını andıran bir görüntüsü olan bu koy geçmişimizde savaş gemilerinin gizlendiği ve günümüzde ise balıkçıların fırtınalı havalarda korundukları yer olarak kullanılmaya devam etmektedir.
Hamsilos koyunun en uç noktasına kadar ulaşım imkanı sunulmuştur fakat yolların bozuk oluşu araç ile ilerlemeye izin vermemektedir. Bu yüzden gittiğinizde bir doğa yürüyüşü sizleri beklediğini belirtebilirim."















2 comments:

Mehmet Bilgehan Merki said...

Hamsilos'ta çevrenin kirli olmasına üzüldüm. Sinoplu uygardır ama temizliğe dikkat edilmemesi ileride bu güzelliği yok edebilir.
Resimler yine çok güzel.

acupofcaffein said...

@mehmet bilgehan bey,

Sanıyorum dışarıdan gelenlerde biraz kirletiyorlar. Özelliklede gençler. Koyda çok fazla plastik çöp poşeti vardı. Bir market çalışanı motosikletle dolaşıp şişeleri topluyordu o bile birşey dedim.
Temizlik özelliklede çevre temizliğine toplumca çok dikkat etmiyoruz. Belki yeni nesil bu konuda eğitilirse bir nebze olsun iyileşme olur? kimbilir.
saygılar

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html