Tuesday, October 7, 2008

Cinque Terre

Riommagiore, Manarola, Corniglia,Vernazza,Monterosso Al Mare.
Fotoğrafları sırasıyla koydum... Buralara bayıldım.
Cinque Terre 5 küçük kasabanın ve doğal parkın genel adı diyelim (UNESCO tarafından koruma altına alınmış). Buraları dolaşmak için en iyi yol tren. Camoglide kaldığımız için 45-50 dk’lık bir tren yolculuğundan sonra Riommagiore'ye vardık.
Cenovadan veya Milanodan gelmeyi düşünürseniz 2 tane istasyon seçeneğiniz var. Bunlardan birsi Levante bir diğeride La Spezia. La Spezia, Riommagiore'ye yakın. Levante de Monterossoya yakın. Bazı trenlerde Cinque Terrenin ara istasyonlarında da duruyor(Regional olanlar duruyor ES olanlar değil).
Tavsiyem blue hattı kullanmanız. Deniz kenarında giden bu tren hattında tüm kasabaları ziyaret edebilirsiniz. Eğer 3 Euro’luk bir bilet alırsanız tüm trenlere Blue Hattındaki) sınırsız binme hakkınız var.
Biz günlük Cinque Terre Card aldık. 8.5 Euro’luk bu kart ile dilediğiniz kadar trene blue hattaki), otobüse, via dell amour’a , parklara ve diğer trekking parkurlarına girebiliyorsunuz. Size birde harita veriyorlar. Bu kartın 2-3 günlüğü de var. Çok rahatlık sağladığından bu kartı tercih ettik.
Unutmadan ufak bir not ekleyeyim tüm kasabalara tren istasyonundan indikten sonra bir tünel geçerek ulaşabiliyorsunuz.
Tünellerin hepsi birbirinden değişik. Kimisi mavi, kimisi resim galerisi, kimisinde de klasik müzik çalıyor…


Riommagiore :

Burası diğerlerine oranla biraz daha ufak ve çok daha sakin bir kasaba. Ara sokakları çok güzel ve kaleden manzarası süper. Burada Pesto soslu Foccacio ekmeği yemeği ihmal etmeyin. Hatta soğanlısını da deneyin derim.
Liguria bölgesi fesleğen sosu (pesto) ile ünlü. Her yerde enfes fesleğen soslu makarnalar ve ekmekler yedik.
Cinque Terre şarplarıyla da çok ünlü. Bu bölgenin kendine has şarapları var. Hoş bunun daha sonra nedenini anladım. Her santimetrekare üzüm bağı her ev şarap imalathanesi. Bütün sokaklarda şarap kokuyor…
Bu kasabadan yolculuğa başlamayı öneririm. Burada via del amore de (aşıklar yolunda) yürüyerek yarım saat sonra Manarolaya ulaşabiliyorsunuz.






Manarola:

Via Dell Amore den sonra yine akdenizin nefis manzarası eşliğinde deniz kenarından bir buçuk saatlik bir yürüyüşten sonra Manarola ya ulaşıyorsunuz.
Burası gri siyah bir kayanın üzerine kurulmuş rengarenk evlere sahip ve güzel bir parkı olan şirin bir kasaba. Riommagiore ye oranla biraz daha kalabalık. Daracık sokaklarının manzarası çok güzel ve tabiî ki her yer şarap kokuyor. Balıkçıla uğraşan çok olduğundan teknelerini koyacak alanları da olmadığı için mavi brandalı kayıkları dükkânların yanında görebilirsiniz. Ancak bu görüntü hiç rahatsız edici değil.

Yazı devam edecek....:-)
Aslında yazılarıma hafta sonu daha fazla link vermeyi ve düzeltmeyi planlıyorum şimdilik ön bir bilgi olsun dedim...:-))





















2 comments:

el*ff said...

fotoğraflar rengarenk cıvıl cıvıl içim açıldı :))

acupofcaffein said...

@Elifcim...
Evet hele birde orada olsaydın... her yer pırıl pırıldı ve rengarenkti.. Herkes mutlu, herkes gülümsüyordu... Kimi koşuyor kimi etrafı seyrediyoru... Kimide bizim gibi şık şık oryaı da şık şık yapalım diyordu...:-)

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html