Sunday, March 15, 2009

Pazar günü Büyükada sefası...

Nihayet bu haftasonu az da olsa güneşi görebildik. Sabahleyin 6:20'de kalktım ve güneşi görünce gözlerime inanamadım. Evin her iki cephesinden havadaki bulutları izledim.Hava mavi ve berrak gözüküyordu. 9:10 ada vapuru yandan çarklı... nnıımmm..nımm... simitçi,kahveci, gazozcu, şinanay da yavrum şina şinanay...:-)
Adanın bilmediğim ve girmediğim çok az sokağı kaldı. Artık bu yıl içinde oraları tamamlarım. Tüm ada fotoğraflarımı Dear LR.'a armağan ediyorum vee diyorum ki "ANLADIN SEN ONU..." mimoza fotoğraflarını da sevgili bercesteye... umarım seneye onunla birlikte 3'lü tur yaparız...:-)
Adada hava rüzgarlıydı. Ama çooooookkk güzeldi. Çarşıdan geçerken 5dk'lık bir sıkıntı yaşadık.İğrenç seçim showları... her yerde mavi, turuncu, beyaz görüntü kirliliğinden başka bir şeye yaramayan seçim bayrakları ve bangır bangır çalan iğrenç müzikler... Neyse çarşının dışında başka hiçbir yerde bunlara rastlamadık...İnsan bir tatlı huzur almak istiyor canım...! 29 Mart geçse de bir huzura kavuşsak... Fotoğrafların hangisini koyacağıma karar veremedim. Ben de Büyükada'yı, faytonlarıyla, kedileriyle, martılarıyla ve güzel konaklarıyla görüntüleyeyim dedim.
Bisikletli fotoğrafta biraz hile yaptım ama sonuç bence fena olmadı.:-)














9 comments:

Mine said...

Fotograflar yine harika!

Bir seçim öncesi ben de Büyükada'ya gitmiştim. Çarşıda yemek yerken sürekli bir müzik sesi. Bir partininki bitiyor diğerininki başlıyordu. Yemeğimiz zor bitirip kalkmıştık. Onu hatırlattın bana.

Anonymous said...

@Minecim...
Teşekkür ederim...
Hava güneşliydi.Ben fotoğraf çekmeyi özlemiştim. Sonuç devamlı click..click...oldu.
Adada bizçarşı içinde hiç durmayız. Yemek için genellikle yukarıya manastıra tırmanırız...
Bu sefer tepelerdeki sokakları keşf ettik... Ne güzel evler var, insan ufacık da olsa birtane istiyor canım...
sevgiler...arzu

^zeynep^ said...

Fotograflar harika! Simdi orda olmak vardi... Büyükada ya bir daha gidersem mutlaka bisikletle gezmek istiyorum, sindire sindire, doganin tadini cikara cikara! Sevgiler!

acupofcaffein said...

kendi kendime bir comment bırakayım... faytonu gelin arabası yapmışlardı çok hoş gözüküyordu...:-)

acupofcaffein said...

@Zeynep A.
Evet , kesinlikle bisiklet turu yapılmalı. Bizde birdahaki sefere kendi bisikletlerimizi götüreceğiz... Ama onun içinde ada da kayıt falan yaptırman gerekiyormuş... detayları öğrendikten sonra götürürüz artık. Bu arada İstanbulun artık yeni vapurları var. Vapurların dış mekanı pek bir güzel... açık alanı çok fazla...
selamlar.
arzu

Anonymous said...

arzucum
her hafta sonu istanbula gelmek istiyorum ama olmuyor havalar ve malum işler ,ama senin resimlerin sayesinde adaya gitmiş kadar oldum ve bir kez daha istanbulda yaşamadığıma üzüldüm.Ben de senin gibi sabah kalktığım da (ŞÖYLE HAVAYA BİR BAKIP) bu gün ada'ya moda'ya gideyim desem ne güzel olurdu......

Seray said...

Arzu' cum merhaba, sende benim gibi yaz kış demeden köşe bucak gezmeyi çok seviyorsun... Uzun zamandır takip ediyorum fakat ilk kez yorum bırakıyorum sana.

Ne güzel anlatıyorsun gidip görmüş kadar oluyoruz sayende.. Hevesin hiç kırılmasın canım..

Sana birşey sormak istiyorum. Bu bir kaç bölmeli fotoğraf çerçevelerini herhangi bir program vasıtası ile mi yapıyorsun yoksa resimleri yanyana birleştirip çerçeveler çizerek mi bölüyorsun?
bu konuda banda fikir verebilir misin?
Örneğin; faytonları yansıttığın resim . Çok bölmeli ve çok hoş olmuş

Berceste said...

Gecen sene bu zamanlardi degil mi :) Simdilerde ben yatak mahkumu, bel fitigindan gazi, ameliyatli, oturmasi yasak :(

Berceste said...

Mimozalari kokladim, optum, sevdim, tesekkur ettim. Kucumen yurur mu dersin :P

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html