Thursday, January 21, 2010

Papağanlar-21.01.2010

Bu sabah saat 7:20 gibi bizim evin önünde çektim bu fotoğrafı. Bu sevgili papağanları baharda ağaçların yeşilinden pek fazla göremiyoruz. Ağaçlar yapraklarını dökünce bizimkiler de ortaya çıktı.


Biraz da papağanlar hakkında bilgi:
Ayakları kısa ve ikisi önde, ikisi arkada olmak üzere dört parmağa sahiptir. Ön parmakların dipleri kısa bir zarla birbirine bağlıdır. Arkaya yönelik birinci ve dördüncü parmak geriden kavrar ve gaganın yardımı ile çeviklikle tırmanabilir. Tırmanma anında gagalarını üçüncü bir ayak gibi kullanma özelliklerinden dolayı en iyi tırmanıcı kuşlar olarak kabul edilirler.

Kalın ve kıvrık üst gaga hareketlidir. Alt gaga ise yiyecekleri kırmada tabla vazifesi görür. Dil, kalın ve etlidir. Aynı zamanda dokunma organı görevini de yapar.

Papağanların kanatları nispeten kısadır. Bununla beraber, Yeni Zelanda papağanı hariç hepsi iyi uçucudur. Genelde çift veya grup halinde çığlık çığlığa uçarlar. Avustralya'da yaşayan kakadular, binlerce fertten meydana gelen sürüler halinde seyahat ederler.

Beslenirken veya dinlenirken çok sakindirler. Yeşil renklileri o kadar iyi kamufle olur ki, çoğu zaman farkedilmezler. Tüyleri yeşil hakim olmak üzere kırmızı, mavi, sarı, beyaz ve siyah olabilir.Papağanın konuşma özellığı fazla olmasından , insanların dediğini tekrarlayan kuş türüdür.

6 comments:

beste said...

fotograf cok guzel, sis renkleri saklamis gizem katmis:)papaganlarin renklerini hayal edecegiz artik:)

Mine said...

Yeni makinen hayırlı olsun. Sony mi aldın? Memnun musun? Bu arada benim makinede 2 hafta önce bozuldu. Bir tamirciye götüreceğim. Olmadı yenisini alacağım.

acupofcaffein said...

@beste...
Evet renkleri ben siyah beyaz yaptım ama orjinalinin de siyah beyazdan farkı yoktu....-)
renkleri bahara saklayacağız artık...:-)
sizin oralara sıcak güznler dilerim.
arzu

acupofcaffein said...

@Minecim..
Yeni makinem geldi. Sony Hx1.Vallahi çok alıştığımı söyleyemem. Çünkü sevgili canonumda çok sevdiğim bir mode vardı hep onda çekiyordum. Çok ta mutlu oluyordum. yeni makinede çok çeşni var.Fotoğraf çekmek için çok ayarlama yapman gerekiyor. Alışınca sanıyorum kolay gelecek... Çektiği bazı fotoğraflar çok güzel. ama makinem geldiğimden beri ışıklı hava olmadı.

Yeni makine alacaksan bu aralar Nikon d 5000 'i epey ucuzlatmışlar. Ama yinede her zaman Canon benim için bir tane...
sevgiler
arzu

Mine said...

Bir ödülünüz var :)

Berceste said...

He he bu papaganlarla ilgili soyle bir rivayet var... Adamin biri satmak icin getirmis ama gumrukten gecirememis, ya orada kalip tonlarca yiyecek tuketip yuk olacaklarmis gumrukculere, ya beslenmeyip oleceklermis. Bir Allah'in kulu da acmis kafesin kapilarini dagilmislar Istanbul'a. Ben ilk gordugumde nasil yani, buralarin kusu degil, ne is bu diye sasirdimdi. Sonradan bu hikayeyi ogrendimdi. Bilmem nedir dogruluk orani? Ama bizim onumuzdeki bahcede de yazin visne kemirmeyi pek seviyor bu keratalar :P

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html