Sunday, January 3, 2010

Sergiler-Cihangir-Çukurcuma-Otto

Bugün İstanbul da hava yağışlıydı, bizde sergilere gittik. İlk olarak, Galeri İnSitu'da Philippe Pache'nin "Figür ve Işık fotoğraf sergisi"ni gezdik. Siyah beyaz fotoğrafların bazıları ilginçti. Benim beğendiğim fotoğrafta 2500 Euroya alıcı bulmuştu.
Bu serginin yanında White mill cafe var. Önünden nerdeyse hergün geçiyorum. Ama bu sefer serginin arka odasından cafenin arka bahçesini gördüm. Bu yaz hergün gideceğim mekan belli oldu. :-)
Bu sergiden sonra çukurcuma da antikacıları dolandık. Ne kadar güzel yerler açılmış, en kısa sürede güneşli bir havada buralara tekrar gidilecek ve fotoğraf çekilecektir. Aşağıdaki ikinci fotoğraf bir antikacının kapısının üstündeki duvara aittif. Fotoğrafı biraz işledim.
Çok güzel yeme içme yerleri vardı, "kedi", "aşağıya in bak" bunlardan bir kaçı, yemekler denendikten sonra bilgi verilecektir.
Daha sonra Fotoğraf Evinde Şinasi Barutçu Fotoğraf yarışması sergisi vardı. Yarışmacılardan birisine ait Gazete okuyan yaşlı bir adamın siyah beyaz çalışması çoook güzeldi.
Bu sergiden sonra Yapı Kredi sanat galerisinde bir tane daha sergiye gittik. Ama ben hiç birşey anlamadım. Hiç güzel değildi, girmemizle çıkmamız bir oldu.
Karnımız acıktığı için Santral İstanbul'a doğru yola çıktık. Otto'da nefis pizzaları midemize indirdik...Ooohh... süperdi. Bir sergi daha gezecek halimiz kalmadığı için bugünü tamamladık.


 

 

 

 
Posted by Picasa

7 comments:

Anonymous said...

merhaba;
bloğunuzu yaz başından beri okuyorum ama geriye dönük bütün arşivinizi de okudum ilk defa yorum yazıyorum.
gerçekten çok dolu dolu yaşanmış bir hayatınız olduğunu gördüm.
sergiler, kitaplar, geziler, vs...
ve güzel fotoğraflar.
tebrik ederim bunları yaşamak ve yayınlamak çok güzel.

acupofcaffein said...

merhaba,
teşekkür ederim. Yanlış anlamazsanız eğer, yada kendini beğenmişlik gibi görmezseniz eğer bende itiraf etmek istiyorum, geçenlerde ne kadar şanslı olduğumu ve nekadar dolu bir hayat yaşadığımı düşünüyordum. Hatta yaklaşmakta olan doğum günüm için bunu anlatan bir yazı eklemeyi planlıyorum.

Paylaşma olayına gelince,
vallahi arkadaşlarımın bazıları bu konuda beni çok eleştirdi. Hatta neden pay laşıyorsun dedi.
Cevabım çok içten ve samimi, güzel gördüğüm ve insanların da beğenceğini düşündüğüm şeyleri paylaşmak istiyorum. Çünkü o anda güzel bir şeyi görme şansı elde etmişim, belki diğer bir insan da bunu canlı olmasa da görebilir diyorum.
Biraz karışık birşey işte...
Keşke daha güzel yazabilseydim. O zaman herşey süper olacaktı.
selamlar.
arzu

Anonymous said...

şimdiden doğum gününüzü kutlamış olayım nice uzun yıllara.
bence eleştirilere hiç takılmayın yazılarınız da gayet güzel. bir mum başka bir mumu yakmakla kendi ışığından bir şey kaybetmez derler siz de yayınladıklarınızla etrafı aydınlatıyorsunuz ben sizin yazdıklarınızı okudukça mutlu oluyorum.
bu arada anonymous olarak çıkmış niye öyle bilemiyorum ama benim adım da arzu.

acupofcaffein said...

sevgili arzu,
teşekkür ederim. Yıllar geçtikçe hiç yaşlanmak istemediğimi fark ediyorum.
Bu arada gerizekalının biri var sürekli benim sitemle uğraşıyor, e-maillerimi okuyor. Çubuğa doğrudan acupofcaffein yazınca çıkmıyor böyle bir blog yok diyor. Google dan girmek zorunda bırakıyor. Siteme dışardan eklemek istediklerime izin vermiyor. Kısacası meraklı olduğu için ve hatta kişiliksiz böyle bir şey yapıyor. Kişiliği olmadığı için kimlik bildirimi de yapamıyor.
Bende artık uğraşmaktan vazgeçtim. Çünkü ne öğrenmek isterse öğrenebilir. Benim açımdan sorun yokta onun açısından sorun var bence çünkü o kadar kişiliksiz ki sonunda ismini bile unutacak. Kim olduğunu da unutacak. Neyse sapığım hakkında epey bir yorum verdim. :-)
Evet dünyadaki en güzel şey paylaşmak.
Bir ekemkten sadece bir kişi yerse onun karnı doyar, ama evdeki 5 kişi yerse herkesin karnı doyar ve mutlu olur.
Ayyyy... uzattım galiba biraz içimi dökmeye ihtiyacım vardı herhalde:-)
Yeni yazıları paylaşmak dileğiyle,
selamlar.
arzu

beste said...

Kedi cok guzelmis, en kisa zamanda gidin ici de cok guzel gibi geliyor bakalim menusunde neler var:)

acupofcaffein said...

@beste,
En kısa zamanda gidilecektir. Menü hakkında bilgi verilecektir. :-)
Sevgiler, Selamlar,
Arzu

Anonymous said...

Sevgili Arzu, blogunu duzenli olarak okuyorum kusura bakma yorum birakma konusunda eksigim biraz. Cektigin fotograflar nefis o kadar guzel bir goz edindin ki soylemek istedim... Paylasmaya devam :)

Sevgiler
FB

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html