Sunday, January 31, 2010

Zeyrekhane, Pier Loti

Bugün akşam üzeri Zeyrekhaneye gittik. Hoş bir yer. Tavsiye edilir. Özellikle yaz mevsiminde...ve gün batımında.... Biz gittiğimizde bir bakanla röportaj yapılıyordu. Allahım acaba hangisi daha kötü dedim!!! ...
Neyse buradan çıkınca birde pier loti yapıp gece ışıklarını çekelim dedik. İşte bir pazar da böylece geçti gitti.
Zeyrekahane:
Sağında Şehzade başı külliyesi, solunda Süleymaniye ve Ayasofya, karşısında Topkapı Sarayı'nın kubbeleri, yanında Marmara ve onun ardında Üsküdar ile sol tarafında Galata ve Beyoğlu... 118 yılında Bizans İmparatoru Ioannes II Kommenos ve eşi tarafından vakfedilen Pantokrator Manastırı'nın bir parçası olan Zeyrekhane'de tarihe doyacaksınız. Pembe renkli harçla işlenen taş duvarar ve kemerli büyük pencereler, Anadolu'nun çeşitli yerlerinden ve İstanbul'daki eskicilerden derkenen pilavlıklar gülabdanlar, kavukluklar, dua levhaları, şamdanlar, kandiller ve daha pek çok aksesuarla Zeyrekhane'de Osmanlı tarihiyle iç içe keyifli anlar yaşayacaksınız. İstanbul'un tarihi semtlerinden Zeyrek'te hizmet veren Zeyrekhane'nin büyük kemerli pencerelerinden süzülen ışıkla, Türk mutfağından seçme yemeklerinizi mistik bir atmosferde yeme olanağı bulabilirsiniz. Eski Elişi örtüler para keseleri ve camaltı resimlerle renklendirilen tuvalelerine kadar, mekanın her yerinde tarihin yaşadığını hissedeceksiniz. Haliç'ten Süleymaniye'ye kadar İstanbul'u panoramik bir bakışla seyretmek ve Türk mutfağının en özgün yemeklerinden tatmanız için Zeyrekhane sizleri bekliyor.
Bu bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.














8 comments:

Basak said...

fotoğraflar her zamanki gibi harika...

Mine said...

Özel mesaj:

Arzu'cuğum, bannerin üzerinde aşağıdaki gibi kodlama çıkmış.(Çok önceleri sanırım bunu sormuştun görünüyor mu diye. İlk kez bugün gördüm) Haber vereyim dedim. Devamını kopyalamadım. Çok uzundu.

#navigation #nav1 { float: left; width: 44px; height: 25px; padding: 31px 0 0 20px; margin: 0; } #navigation #nav2 { float: left; width: 66px; height: 28px; padding: 38px 0 0 0; margin: 0; } #navigation #nav3 ........................

acupofcaffein said...

@Minecim.

Bende o kodu görmez oldum. Arada sıra da görüyorum. Özellikle de yeni bir arkadaşım ilk defa sitesini açacaksa bu kod çıkıyor.
Direkt olarak http://acupofcaffein.blogspot yazıncasa çıkmıyor. İllahki google girmelisin.
Ne yapayım manyağın teki uğraşıyor işte...:-)
Teşekkürler bilgi için.
Bak istanbulda hoş bir yer burası. Özellikle de yaz ayı için. Tavsiye ederim.
Selamlar.
arzu

beste said...

cok hos fotograflar, bende sadece bir kere gidebilip cok sevmistim, gitmissinken ayinbiri kilisesine de ugrasaydin keske:)

acupofcaffein said...

@Bestecim.
Aydabir kilisesine birkez ayın 1 inde gitmiştim. Orası çok kalabalık oluyor. Mayıs ta ayın 1'i Cumartesiye geliyor. Belki ozaman şansımı denerim.
Ben o civardaki evlerin ve çeşmelerin fotoğrafını çekmek istiyorum. Bakalım havalar ne zaman düzelecek.
sevgiler.
arzu

Mine said...

Sabah hastanedeki bilgisayardan girdiğimde görünüyordu. Şİmdi ise görünmüyor.
Yazı beklemeden baharda görsem daha iyi olur. Çok özledim ben İstanbul'u.

acupofcaffein said...

@Minecim,
Ne zaman istersen gel.Evimizde bir odamızın kapısı daima tüm misafirlerimize açık...:-)
Çok memnun oluruz gelirsen.
Keşfedilecek çok yer var,birlikte gezeriz.
arzu

Berceste said...

Son fotograf ekmek kadayifi mi? Dilek the obur :P

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html