Wednesday, May 11, 2011

Assos - Mayıs

Assosun eski güzelliği kalmadı bence. Her gittiğimde biraz daha bozulmuş görüyorum ve çok üzülüyorum. 1991 yılında gittiğimde ufacık bir balıkçı kasabasıydı, sessiz ve sakin. Köyün için köylüler kekik falan satarlardı. Yıllar geçtikçe popüler olmaya başlayınca bu satıcılar çoğaldı. Athena tapınağına giden yol boyunca artık kocaman kocaman tezgahlar açılıyor.
Diğer köylerden geliyorlarmış ve beledeiyeye günlük 6 TL veriyorlarmış. Bu yüzden satış yapmak istiyorlar ama kullandıkları yöntem hiç hoş değil.
Fotoğraf çekenlerin koluna yapışıyorlar, "fotoğraf çektin bunlardan alacaksın diyorlar..." Zaten Assosun yerliside bu durumdan pek memnun değil. Hele aşağıdaki yeni Assos denilen yerden hiç bahsetmek istemiyorum. Kocaman kocaman binalar. Yazık vallahi çok yazık...

Neyse her yere konulan birde tabelalar var onlar hakkında konuşmadanda edemeyeceğim nekadar görüntü kirliliği. Oysa dar ağaç tabelaların üzerine işletmelerin isimleri yazılı olsa ve onlar topluca sadece biryerde bulundurulsa ve ok işareti gibi yerleri gösterilse çok şık olacak. Yada süslü ufak çiçekli tabelalar olsa hep bir örnek ve işletmenin kapısına asılsa o bile çok hoş olur eminim.

Neyse birde baharın güzelliklerinden konuşayım. Baharda yol ve doğa çok güzeldi. Her yer bembeyaz papatyalar ve kıpkırmızı gelinciklerle kaplıydı. İnanılmaz güzellikte bir görsel şölen vardı.



















1 comments:

beste said...

cok guzel fotogralar be Arzucum gozune saglik:)

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html