Limon reçelinin tadına bayılıyorum.İlk defa Datçada alman bir bayanın yaptığı limon reçelini tatmış çok beğenmiştim. Kendisinden tarifini istedim ama bir türlü alamadım. :-( Sonra limon reçelini almanca ve ingilizce sitelerde aramaya başladım. Hepsi çok karmaşık çok zordu. Bir keresinde sevgili Beste'ye sordum. Onun tarifide çok güzeldi. Ama emek istiyor.
Sonra yerli siteleri araştırdım ve baktım hepsi sabır istiyor, birde biz milletçe reçele epey bir şeker ekliyoruz!
Olcak gibi değil canım fena limon reçeli istiyor. Migrosdan en kalın kabuklu 6 tane limonu seçtim. Sabırsızım dedim ya görüldüğü üzere kabuklarınıda pek bir kalın şeritler halinde doğramışım. Kesitiğim limon içlerini rondadan geçirip bir kavanoza doldurdum . Salatalara falan ekliyorum. Nerde kalmıştık. Hmmm... limonları tencereye koydum üzerlerini geçinceye kadar su ekledim ve 3 dk haşladım. Altını kapattım öğleden sonra biraz daha kaynar su ilave ettim. Akşam suyu süzdüm yine sıcak suda biraz daha beklettim. Normalde pek bir uzun beklemesi gerekiyor, suyunun süzülmesi ve değiştirilmesi gerekiyor ama bendeki merak herşeye engel...
Son olarak 6 limon için bir bardak kadar şeker birde rondadan geçirdiğim limon peltesinden 1-2 kaşık kadar ekleyerek orta ateşte kaynattım. Soğumaya bıraktım. Ertesi günde kısık ateşte biraz daha kaynattım. İstediğim lezette yakın oldu. Ama birdahaki sefere suda bekletme olayını daha az yapıcağım. Limonlarıda biraz etli keseceğim. Şekerinide biraz daha azaltabilirim. Belki yarım bardaktan yaparım. Buruk tadı çok lezzetli. Birde et yemeğinin içine koysam nasıl olur acaba?
skip to main |
skip to sidebar
Pages
Monday, March 4, 2013
About
.
Search This Blog
About Me
Translate
Popular Posts
-
Kız kulesi ve haakkındaki efsaneler: Kızkulesi'nin ulaşılmazlığı nedeniyle, insanlar onun içinde yaşanılanlar hakkında çok fazla bil...
-
Bugün, sizlere iş yerimin bulunduğu Kurtuluş semtini anlatmak istiyorum. Aralık ayının başından itibaren caddeyi gören odamınkarşısındaki ...
-
Dün biraz bahs ettmiştim... Atrium yolunda çektiğim fotoğraflardan... Bugün Zeynep'in sayfasında bahar dalı fotoğrafı gördüm...Çok güze...
-
19 Mayıs tatil olunca bizede uzun haftasonu tatili yapmak kaldı. Hemen plan yapıldı. Bozcaada da bir bağevi ayarlandı, dönüş yolunda ...
-
Istanbulda yarim santim kar yagdi herkes felegini sasirdi... Eski kayitlarima baktim 2006' 2010 yillarinda kar yagmis...Allahtan cok sey...
-
Bektaşağa göleti bir mesire yeri. Araya Sinop hapishanesini ekledim ama öncesinde Bektaşağa göletinde nefis bir kahvaltı yaptık. Göletin et...
-
Kapı, pencere çekmeyi pek seviyorum. Bozcaada da bunun için çok uygundu. Eski Rum mahallesinde kendimi pek bir kaybettim Japon turistler gib...
-
Düğün törenim tam istediğim gibiydi. Ailem, dostlarım ve arkadaşlarımla tam planladığım gibi gerçekleşti. Ahmet Altan geçen günkü bir yazısn...
-
Dünkü gezi sırasında çok değişik kuşlar gördük. Ama ibibik kuşunu görür görmez neden daha güzel bir fotoğraf makinam yok ki dedim.Yerden h...
Yasal Uyarı
Fotoğrafların korunması konusu, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK) m.84′de düzenlenmiştir. "Bir işareti, resim veya sesi, bunları nakle yarıyan bir alet üzerine tesbit eden veya ticari maksatlarla haklı olarak çoğaltan yahut yayan kimse, aynı işaretin, resmin veya sesin 3 üncü bir kişi tarafından aynı vasıtadan faydalanılmak suretiyle çoğaltılmasını veya yayımlanmasını menedebilir.
Fotoğrafların telif hakkı acupofcaffeine aittir. İzinsiz kullanımı durumunda her türlü yasal yola başvurulacaktır.
Blog Archive
-
▼
2013
(108)
-
▼
March
(17)
- Sıcaklık 28 C
- Siyah Beyaz...
- CADDEBOSTAN SAHİLİ...
- Bahar sen süpersin...
- çikolatalı cupcake
- Uçurtma
- Buzdolabı Mıknatıslarım
- İstanbul Semtler
- Kariye Müzesi
- Çikolata
- Ayhan Sicimoğlu
- Ayakkabı Boyacısı
- biraz şımarma zamanı
- Karaköy
- Limon Reçeli
- Karaköy
- Sirkeci-Eminönü-Süleymaniye-Haliç-Perşembe Pazarı-...
-
▼
March
(17)
geziyorum
Labels
- adalar (34)
- adana (1)
- akyaka (1)
- alaçatı (7)
- almanya (2)
- Amsterdam-Belçika (3)
- ankara (3)
- antakya (1)
- Antalya (10)
- assos (1)
- avusturya (9)
- ayvalık (4)
- baden baden (1)
- bafa gölü (2)
- batum (2)
- bodrum (1)
- bolu (2)
- bozcaada (3)
- bulgaristan (1)
- bursa (12)
- çatalca (7)
- çeşme (2)
- chios (4)
- Çıralı (5)
- colmar (1)
- cumalıkızık (1)
- cunda (5)
- dalyan (1)
- datça (7)
- doğu karadeniz (4)
- efes (1)
- eqisheim (1)
- fethiye (4)
- foça (3)
- Fransa (21)
- geziyorum (486)
- göcek (2)
- Gökçeada (6)
- gölyazı (2)
- greece (4)
- hiç. (1)
- iğneada (4)
- ispanya (11)
- ist (1)
- İstanbul (152)
- İstek-hikaye (2)
- italya (22)
- izmir (2)
- iznik (4)
- kapadokya (12)
- karadeniz (6)
- karagöl (1)
- kıbrıs (6)
- ku (1)
- kutlama (1)
- lavanta (1)
- likya yolu (5)
- linklerim (2)
- manyas (1)
- manyas kus cenneti (4)
- marmaris (1)
- okuyalım öğrenelim (27)
- ondan bundan birazda benden (351)
- pamukkale (1)
- polonezköy (3)
- Prag (3)
- romanya (1)
- safranbolu (3)
- sanatsal etkinliklerim (51)
- sapanca (1)
- Semtler (58)
- side (4)
- sinop (6)
- şirince (1)
- sofya (1)
- taraklı (2)
- tasarım (3)
- türkiye (181)
- uçmakdere (1)
- Ukrayna (9)
- urla (1)
- yalova (1)
- yaşam (14)
- yeme içme (1)
- yemeklerim (13)
- yunanistan (10)
sevdiklerim
mutfaktan nefis kokular geliyor
Yeni Eklenenler
Search this blog
Followers
Powered by Blogger.
Copyright (c) 2010 A CUP OF CAFFEINE. Design by WPThemes Expert
Blogger Templates, Grocery Coupons and Daily Fantasy Sports.
5 comments:
Görüntüsü harika eminim tadı da çok lezzetlidir. Reçelsever biri olarak limon reçelini ilk defa sizde gördüm . Denemeye değer bir tarif sanırım. Bende nar reçeli yapmıştım ilk defa o da harika bir tat oluyor. Ellerinize sağlık . Hoşçakalın.
Rengi cok guzel eminim tadi da oyledir.elinize saglik
çok güzel görünüyor. ilk kez gördüm. ikinci deneme tarifini verirsen ben de denemek isterim:))
eline sağlık,
afiyet, şeker olsun.
sevgiler
Teşekkürler, deneyiminizi paylaştığınız için, tarifinizi biraz değiştirerek uyguladım şöyleki;
ben limonun kabuklarını lendi suyunda pişirdim, ( 8 + 8 dk) haşladıktan sonra) gece suda beklettim vs,
neticede ; benim kabuklarım çok çok değil ama sert oldu,sizinki nasıl olmuştu, bilgi vermeniz ricasıyla,
@selma,
Benimkinin kabukları yumuşak olmuştu ama ben biraz sert olmasını tercih ederim. Limonun kendi suyu ile haşlamak güzel fikirmiş.
Ben bir kaç defa sıcak suda bekletip suyunu süzdüm. en son 5-6 dk haşladıktan sonra altını kapatım sıcak suda beklettim. o yüzden çok yumuşak oldu.
Post a Comment