Monday, March 4, 2013

Limon Reçeli

Limon reçelinin tadına bayılıyorum.İlk defa Datçada alman bir bayanın yaptığı limon reçelini tatmış çok beğenmiştim. Kendisinden tarifini istedim ama bir türlü alamadım. :-( Sonra limon reçelini almanca ve ingilizce sitelerde aramaya başladım. Hepsi çok karmaşık çok zordu. Bir keresinde sevgili Beste'ye sordum. Onun tarifide çok güzeldi. Ama emek istiyor.

Sonra yerli siteleri araştırdım ve baktım hepsi sabır istiyor, birde biz milletçe reçele epey bir şeker ekliyoruz!

Olcak gibi değil canım fena limon reçeli istiyor. Migrosdan en kalın kabuklu 6 tane limonu seçtim. Sabırsızım dedim ya görüldüğü üzere kabuklarınıda pek bir kalın şeritler halinde doğramışım. Kesitiğim limon içlerini rondadan geçirip bir kavanoza doldurdum . Salatalara falan ekliyorum. Nerde kalmıştık. Hmmm... limonları tencereye koydum üzerlerini geçinceye kadar su ekledim ve 3 dk haşladım. Altını kapattım öğleden sonra biraz daha kaynar su ilave ettim. Akşam suyu süzdüm yine sıcak suda biraz daha beklettim. Normalde pek bir uzun beklemesi gerekiyor, suyunun süzülmesi ve değiştirilmesi gerekiyor ama bendeki merak herşeye engel...
Son olarak 6 limon için bir bardak kadar şeker birde rondadan geçirdiğim limon peltesinden 1-2 kaşık kadar ekleyerek orta ateşte kaynattım. Soğumaya bıraktım. Ertesi günde kısık ateşte biraz daha kaynattım. İstediğim lezette yakın oldu. Ama birdahaki sefere suda bekletme olayını daha az yapıcağım. Limonlarıda biraz etli keseceğim. Şekerinide biraz daha azaltabilirim. Belki yarım bardaktan yaparım. Buruk tadı çok lezzetli. Birde et yemeğinin içine koysam nasıl olur acaba?




5 comments:

ZEYNEP said...

Görüntüsü harika eminim tadı da çok lezzetlidir. Reçelsever biri olarak limon reçelini ilk defa sizde gördüm . Denemeye değer bir tarif sanırım. Bende nar reçeli yapmıştım ilk defa o da harika bir tat oluyor. Ellerinize sağlık . Hoşçakalın.

Yasemin said...

Rengi cok guzel eminim tadi da oyledir.elinize saglik

AsOrTiK said...

çok güzel görünüyor. ilk kez gördüm. ikinci deneme tarifini verirsen ben de denemek isterim:))
eline sağlık,
afiyet, şeker olsun.
sevgiler

selma said...


Teşekkürler, deneyiminizi paylaştığınız için, tarifinizi biraz değiştirerek uyguladım şöyleki;
ben limonun kabuklarını lendi suyunda pişirdim, ( 8 + 8 dk) haşladıktan sonra) gece suda beklettim vs,
neticede ; benim kabuklarım çok çok değil ama sert oldu,sizinki nasıl olmuştu, bilgi vermeniz ricasıyla,

acupofcaffein said...

@selma,

Benimkinin kabukları yumuşak olmuştu ama ben biraz sert olmasını tercih ederim. Limonun kendi suyu ile haşlamak güzel fikirmiş.
Ben bir kaç defa sıcak suda bekletip suyunu süzdüm. en son 5-6 dk haşladıktan sonra altını kapatım sıcak suda beklettim. o yüzden çok yumuşak oldu.

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html