Friday, March 18, 2016

Abant Gölü


Abant gölü sanırım en güzel kışın kar yağdığında görülüyor :-) Bu sefer gitmeden önce biraz blogları okudum. İnanılmaz ama bir blogdaki şu önerilerin hepsini yaptık ve çok memnun kaldık.

1. Bolu'nun içinde Kubbealtı'nda gözleme yedik. Bence gözleme denmez daha çok mantı türevi bir yiyecekti. Nefisti. Gittiğinizde mutlaka deneyin. Benim favorim patlıcanşı kıymalı ve sarımsaklı yoğurtlu oldu. Minisini alın. :-) Zira az sonra sayacaklarımada yer kalsın. Birde yoğurtsuz denemek isterseniz onuda kıymalı olarak alabilirsiniz. :-) Gelelim tatlı bölümüne biz cevizli, tahinli çukulatalı katmeri denedik. Tanrım o neydi öyle... :-) yemeden dönmeyin olayı...:-)

2. Ve kahve : ismide kendisi gibi güzel. Hotiç mağzası ile yan yana. Kahve içebileceğiniz güzel bir mekan . Çukulatalı kurabiyelerini denemeden dönmeyin.... :-)

3. En güzeli en sona dedim. İstanbuldan gelirken Abanta girişte sağ kolda Gökdere rest. .İstanbuldan gelirken kesinlike aç gelin ve nefis kahvaltısını deneyin. Biz akşam yemeği yedik. Etler ve servis süperdi, süperdi, süperdi... :-) Şömine keyfi de var. Daha ne olsun. Salatası, yoğurdu ve ekmekeri nefis... :-) Öncesinde bal ve kaymakta ikram ettiler. Benden tam 10 puan aldılar. Özelliklede çok kibar oldukları için ve güzel servis verdikleri için.





























2 comments:

tülin said...

Gitmeyeli çok oldu Arzu. Yiyecekleri aklıma yazdım ama o pembe Fayton ne öyle!
Ben onunla göl çevresinde gezmek istiyorum.
Yazmama gerek var mı, çok güzel fotoğraflar yine....

acupofcaffein said...

Tülincim,

Teşekkürler. Yiyecekler denemeye değer özellikle gökdere. :-) Fayton fotoğrafı en beğendim fotoğraf oldu, tabiki Gölcük fotoğraflarımdan sonra. :-) Gez vallahi çünkü abant ankaradan daha yakın sanırım. :-)
offf... keşke para, zaman, huzur hepsi bir arada olsa ve daha çok gezse insan.... çünkü her mekan sanki ayrı bir hikaye, ayrı bir bölüm... Özelliklede bu blogumun arşivinde gezindikçe onu görüyorum... :-) sevgiler

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html