Thursday, May 22, 2008

Bozcaada Konaklama

Tatil rezervasyonumuz için çalışmalara nerdeyse 1 ay öncesinden başlamıştık. Ama her yer çoktan dolmuştu. Bizim kalmak istediğimiz yerler:(link verilmiştir).
Eflatun konukevi, ;Eflatun Konukevi, adını, adayı cennet bahçesine çeviren begonvillerin, sardunyaların, biberiyelerin ve kekiklerin renginden alan 11 odalı bir konukevi
Ada Bachus (burası havuzuda olan hoş bir yer, birdahaki sefere inşallah); Eski kule mevkiinde bulunuyor. burasıda oldukça hoş bir yer. Diğer yerlere oranla biraz daha pahalı. Ayazma plajına ve sulubahçe plajına yakın. Rüzgar güllerinede... Gördüğüm kadarıyla çiftlerin tercih ettiği bir mekan. Dolayısıyla çocukların için pek uygun olmayabilir. Havuzu çok büyük değil ama idare eder. Bağı ve bahçesi güzel.
Kaikas;Otel Kaikias, kalenin arkasında, denize nerdeyse sıfır, kalenin bittiği yerde, kafanızı sola çevirdiniz mi karşınıza çıkan sapsarı bir bina. Hemen önünde, en az ana binası kadar sevimli, küçücük bir yeri daha var yolun öbür tarafında kalan, orası da mutfağında nefis kek ve böreklerin piştiği kahvaltı salonu. İzmir’li mimar bir çift Handan ve İsmail Beydili burayı çok özel bir mekana dönüştürmüş.
Rengigül Konukevi;Rengigül Konukevi, ilk alternatifiniz olmalı, ancak yer bulmak çok zor. Oraya giden öve öve bitiremiyor. Evsahibesi Özcan hanım sizi sanki ailesinden biriymiş gibi içten ve canayakın ağırlıyor. Ekstralara ücret bile almıyor. Melek gibi biri. Efsanevi bir kahvaltı sofrası var. Burada kalacaksanız, yemenin cazibesine kapılıp, kilo almayı göze almalısınız. Eski Rum Evi, dekorasyonu ve bahçesiyle yaşamaya değer olağanüstü bir atmosfer sunuyor.

yada bu evlerden birinde kalmak istiyorduk. Ama ne yazık ki doluydular. Aslına bakarsanız çokta iyi olmuş. Bizde Anke teyzenin (eski kule) bağ evinde konakladık.



Tatilde ya konfor isterim, yada muhabbet. :-)) Anke Teyzede ikincisi vardı.
Anke teyze Alman. 1963 yılında bir mühendise aşık olmuş, çok istediği gazeteciliği bırakmış ve İstanbula gelmiş.İki çocuğu olmuş (bugün ikside öğretim görevlisi ve hukukçular).Çocuklarına daha çok vakit ayırmak için evde Almanca ders vermiş. Onlar büyünce ünv. de ders vermeye başlamış. Sonra Almanyaya dönmüşler.Ama eşi 8 ay sonra Anke 39 yaşındayken vefat etmiş. Ankede çocukları toplamış Türkiye'ye geri dönmüş. Diyor'ki "Orada kalsaydım çocuklarım benim istemediğim bir şekilde büyüyeceklerdi..." Neyse sonra Bozcaadaya yerleşmiş 3-4 çocuk derken , 100 çocuğa kadar Almanca ders vermeye başlamışlar.Öğretmen sayısı 25'e çıkmış. Dersleri kamp şeklinde veriyorlarmış.


Çocuklar şimdiki bağ evinin bağında kamp kuruyorlarmış. Çok eğlnmişler ama çokta yorulmaya başlamış...(çocuklarla ilgili hikayeleri ssüperdi...!!!) Ders vermeyi bırakmış ve son 2 yıldır bu işi yapıyor...
Ayaz isminde bir köpeği ve sayısız kedisi var. Bağevi çok konforlu değil. Ama çok huzur verici.


En güzel yanı kahvaltı bölümü...:-)) Anke teyze süper şeyler hazırlıyor, deneysel reçerler yapıyor...Kamp alışkanlığı olsa bir iki kuralı var...Diğer konuklarla beraber büyük kare bir masaya oturuyorsunuz, hep beraber kahvaltı yapıyorsunuz. EN ÖNEMLİSİDE KAHVALTI TABAĞINIZA ALDIĞINIZ HERŞEYİ BİTİRCEKSİNİZ...:-)) Vallahi kırıntı bile bırakmadık. Kurutulmuş domatesler, közde biber,nefis kekler...
Tabiki kahvaltıyı da hep beraber hazırlıyor ve kaldırıyorsunuz...

Odaları ve banyoları çok konforlu değil. Ama sonuçta bir bağevi...Olması gereken herşeye sahip...

Anke teyze bizlerdeen daha güzel türkçe konuşuyor. Köpeğine kızınca "olmaz ki paşam" diyor...sonra "abicim neden yaptın ..." gibi çok komik diğer cümleler....:-))


Sonuç; huzurlu bir bağevinde, biraz çalışarak, biraz muhabet ederek güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Tabiki beklentileriiniz sadece bukadarsa...!!!

2 comments:

Esra :) - kadincablog.blogspot.com said...

arzu'cum böyle bir yazı hazırlamış olman hoş. KEşke her gittiğin yer için hazırlasan :)

acupofcaffein said...

@Esracım...

Benimde projelerimden birtanesi bu... kahve çekirdiği projem büyüyünce kahve olacak....-))içimlik kıvamda...:-)))
sevgiler...arzu

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html