Sunday, January 4, 2009

Havuçlu Kek

İstanbul'da hava buz gibi. Dışarıya zorunlu olmadıkça çıkmıyoruz. Zaten ekonomik kriz de var o yüzden bizde dostalarımızı eve davet ediyoruz.
Cumartesi günü de bir sürü misafir geldi. Uzun bir kahvaltı yaptık. Üzerine de havuçlu kek yedik. Ben starbucks'ın havuçlu kekini çok seviyorum (normal olanı, diyet olanı sevmiyorum :-). Starbucksa gittiğimde herzaman günün kahvesi ve havuçlu kek alıyorum. Arada sırada da yulaflı yaban mersinli ile menüyü değiştiriyorum.:-)
İşte havuçlu kek aşkımı bilen Gülsemin arkadaşım birgün annesine yaptırmış getirmişiti. Kekin büyük bir bölümünü mideme indirdikten sonra banada tarifi alıp denemek kalmıştı. Cumartesi günü denedim, pek bir güzel oldu. Vaktim olmadığı için havuç şekerlemesi ile süsleyemedim. Birdahaki sefere daha süslü ve güzel fotoğraflarıını çekerim. Yemeğe sizleri de beklerim.
 
Posted by Picasa

5 comments:

Mine said...

Ellerine sağlık! Ben de çok severim havuçlu keki.

Unknown said...

Havuçlu keki sevmeyen yok sanırım :)) İsmi kulağa pek bir itici geliyor ancak havuç gerçekten keke ve o sevimli hindistan cevizli top şekerlemelerine çok yakışıyor yawf :))

Basak said...

Benim için de anlamı çok: annem biz çocukken havuçlu-cevizli keke takmıştı:) Hani her annenin spesiyali vardır, misafir gelince hep onları yapar, annem de uzunca bir dönem havuçlu-cevizli kek yaptı. Hatta doğum günlerimizde de bu kekin üstüne krema sürüp doğum günü pastası yapardı... güzel tatların insan hafızasında da güzel anılar, tatlar bıraktığı kesin...

Anonymous said...

@Basak...
Ne güzel zamanlar geçirmişiniz. Bende annemin hp yapmasını isterdim ama o çalışıyordu ve bizi evde karşılayan sıcak kek kokusu yoktu.
Arzu

Anonymous said...

çileklisüt...
evet yahuuuuuu... çok lezzetli oluyor...
havuç zaten çok lezzetli bir sebze...
yaaammmiiii...

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html