Saturday, August 15, 2009

Ankara -bölüm1 (Ankara Kalesi)


Ankara’ya 2 günlük bir eğitim için gitmiştim, eğitim biter bitmez de İstanbul’a dönmeyi planlıyordum ama planlarım tabiî ki tutmadı. Sevgili dostlarım Alev hn., Yıldızcım, Minecim ve Dilekus beni İstanbul’ a göndermemek için ellerinden geleni yaptılar. Bir kez daha burada teşekkür etmek istiyorum.
Sıhhiye, Bahçelievler,Tunalı, Ankara Kalesi, Çankaya, Vişneli , Dikmen, Eryaman, Kızılay derken Ankara’nın büyük bir bölümünü fetih ettim.

Eğitim sıhhiyedeydi. Perşembe sabah 7:30 da AŞTİ’ye geldim. Yıldızcım beni karşıladı ve Alev hn. Katılmasıyla birlikte Bahçelievler de ballı kaymaklı nefis bir kahvaltı yaptık. Daha sonra Yıldızcım beni Sıhhiye’ye bırakırken Ankara Kalesi de buraya 5 dk dedi ve bu cümle benim öğle molasında gideceğim noktanın anahtarı oldu.

Öğle arası 1,5 saat olunca bende düştüm yola. 5 dk. Sonra Ankara kalesindeydim. Takım elbise ve elimde fotoğraf makinesiyle sanıyorum epey komik bir turist görünümü çiziyordum. Fotoğraflarda gördüğünüz 3 kız Barçin, Berke, Berfin ilk çektiğim fotoğraftı. Önce kendileri tanıttılar, sonra fotoğrafımızı çeker misiniz dediler, ve en sonda tek tek poz verdiler. Her fotoğraf dan sonra da nasıl çıktıklarını görmeyi ihmal etmediler. Sonuçtan memnun olunca bu fotoğraflar bize ne zaman ulaşır dediler. Bende bir dahaki Ankara yolculuğumda kendileri bulup onlara fotoğraflarını götüreceğime söz verdim. Kalenin için de ilerledim ve yol boyunca kale sakinleri ile konuştum. Kimisi beni salça yapmaya davet etti, kimisi bana soğuk su ısmarladı, kimisi kayısı ikram etti, çocuklar rehberlik yaptı kısacası herkes benim bir başka boyutta kaleyi dolaşmama yardımcı oldu.


Uçurtmalı çocuk, Barış. SBS sınavından 328 puan almış. Karnemde hiç 3 yok. Hepsi 4, 5Teşekkürle geçtim, Mimar olmak istiyorum ama daha uzun yıllar var ve birde puanlama. Önümüzdeki yıllarda da böyle iyi gidersem puanım tutar diyor.
Pencereden bakan çocuk; abla kalenin bir bayraklı olan bölümü var ama şimdi kapalı, diğeri de geride, iki camiyi dümdüz geç oradaki kadınlara sor diyor. Çok kibardı. Çookkkkk…
Duvarın üzerinde oturan çocuklar. Onlarda bambaşka bir alemdi. Kısa bir tarih bilgisini de onlardan aldım. Sonra surlara çıktım. Bir tarih öğretmeni ile tanıştım. Bana 25 dk.’lık kısa bir Ankara tarihi anlattı. (Tarihi sevdiğimden sanıyorum, her şey pek bir denk geliyor)…
Bu değerli bilgilendirmeden sonra ehhh artık eğitime dönme vakti dedim ve geri döndüm.







Anakaradan döneli 1-2 saat oluyor. Yine önce resimler sonra yazı diyorum...:-)

1 comments:

Unknown said...

CANIM ARZUCUM
BU KADAR KISA ZAMANDA ANKARA'DA GÖRDÜKLERİN SANIRIM BİRÇOK ANKARALININ HENÜZ HİÇ BİLMEDİĞİ ŞEYLER.RESİMLER HARİKA HELE KALE DE Kİ O KIRMIZI EV.........
SENİ ŞİMDİDEN ÖZLEDİK GELDİĞİN İÇİN TEŞEKKÜRLER

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html