Tuesday, July 20, 2010

Datça- Badem ve Üzümler

Doğa çok cömert. Bir okadar da güzel. :-) Nurlu badem yemekten bir hal oldum. Badem delisiyim. :-) Bademi çatlamadan toplamak lazım mış. Nurlu bademin (tombul bol etli en lezzetli olan) yaşı 15 haziran gibi çıkıyormuş. Kurusu da 15 ağustostan sonra. Birdaha fırsatımız olursa şubat ortası gibi gidip ağaçların çiçek açmasını seyredeceğiz. (badem ağaçlarının)





5 comments:

pinomino said...

İlk 1985 yılında 10 yaşındayken gitmiştim Datça'ya. O meşhur virajlı yolları ile pek tercih edilen bir yer değildi. O nedenle keyfini çıkarırdık ıssız güzelliğinin. Yollarla birlikte Datça'da değişti zaman içinde:(
Bu arada biz bu Ağustos sonu oradayız. Hayıtbükünde kalacağız. Gün saymaya başladım ben:) Artık bademlerin kurusunu yerim o tarihte:)) Ayrıca Datça serisini de keyifle okuyorum:)
Sevgiler çok:D

^zeynep^ said...

bizim oralarda "payam" diyorlar bunlara!! BAYILIRIM!!!

Egeden Tarifler said...

Datça fotoğrafları harika, elinize sağlık. Tatilimi geçen yıl Datça'da geçirmiştim ve hiç bitmesin istemiştim. Çok güzel, huzurlu bir yer.

acupofcaffein said...

@Pino,
Bizde 90larda gitmiştik. Billurkent de kalmıştık. Hakkikaten hiçbirşey yoktu ozamanlar. Virajlı yolda araba kullanmayı çok seviyorum. Keçileri takip ederek yapmışlar bu yolları...:-) Bende bir keçi olduğum için (oğlak burcu)hep tırmanmak istiyorum...:-)
Neyse gideceğiniz zaman çok güzel. Ağustos ayında kimseler olmaz. Bu sefer çoğunlukla 34 plakalı vardı birde Datçadan gelenler. O kadar tezat bir görünümdü ki anlatamam.
Şimdiden iyi tatiller, iyi eğlenceler, bol dinlenmeler. İlham perin hep yanında olsun...:-)
sevgiler
arzu

acupofcaffein said...

@Ege,
Teşekkür ederim.
Farklı mekanlarda güzel tatiller geçirmek dileğiyle...:-)
arzu

@Zeynep A.
Bende duymuştum payam dediklerini.
Çok lezzetli çoookkk...:-)
arzu

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html