Tuesday, June 4, 2019

likya yolu_2 gün

20 NİSAN CUMARTESİ LİKYA YOLU 1. GÜN – 14 KM (OVACIK, KOZAĞAÇ, KİRME, FARALYA)-17 -18 km. 21 NİSAN PAZAR Uzunyurt Kabak koyu 16-17 km 22 NİSAN PAZARTESİ
Belenden 15-16 km lik Afkule kayaköy etabı 23 NİSAN SALI SAKLIKENT KANYONU
neyse parkurumuzu çizelim. daha önce söylediğim gibi 2. gün manzaralar nefisti.

Likya Yolu parkurları nereleri kapsıyor?

Adını Likyalılardan alan yürüyüş rotası yirmiyi aşkın antik kentin yanı sıra zaten bir turizm hareketliliği olan Fethiye, Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Yediburunlar, 18 kilometre ile dünyanın en uzun doğal plajlarından biri olan Patara Kumsalı, Kalkan, Kaş, Kekova, Demre, Finike, Korsan Koyu, Türkiye’nin en güzel deniz feneri seçilen Gelidonya (Taşlık Burnu) Feneri, Adrasan Koyu, Musa (Olimpos) Dağı, Çıralı Plajı, Avrupa ve Türkiye’nin sahildeki en yüksek zirvesi olan Tahtalı Dağı (2366), Tekirova, Kesme Boğaz, Göynük Kanyonu, Göynük gibi doğal güzelliklerden geçerek Akdeniz kıyı şeridi boyunca uzanıyor.

Parkur sadece kıyıyı takip etmekle kalmıyor, yer yer sarp yamaçlara çıkarak, kumsallara ve limanlara iniyor. Yaylalardan ve ormanlık alanlardan da geçen güzergah, Tahtalı Dağı’nda 1800 metredeki sedir ormanlarının yukarısında en yüksek noktasına ulaşıyor.

Rota ayrıca Kalabantia, Sidyma, Pydnai, Letoon, Xanthos, Patara, Phellos, Antiphellos, Sebada, Apllania, Aperlai, Teimussa, Simena, Sura, Andriake, Myra, Belos, Gagai, Melanippe, Olimpos, Chimera (Yanartaş), Phaselis antik kentleri yanı sıra St Nicholas (Noel Baba) Kilisesi, Alakilise, Papazın Kayası, Gedelme Kalesi, Delikkemer ile Xanthos’a su götüren su kemerleri gibi tarihi mekanlara uğruyor. Xanthos ve Letoon ören yerlerinin UNESCO dünya mirası listesinde olduğunu belirtelim.




















2 comments:

Anonymous said...

bookmarked!!, I really like your blog!

tülin said...
This comment has been removed by a blog administrator.

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html