Thursday, October 31, 2019

Riquewihr ve Ribeauville -5-6 bölüm :-)

Alsace bölgesindeki köylerden biri daha çiçekli evleriyle Riquewihr. Colmar'a 20 dakika uzaklıkta. Fotoğraf çekmeye doyduğum için hemen hemen hiç çekmemeye başladım... aslına bakarsanız makinemle çektiklerim diğer bilgisayarda yüklü cep telefonu ile çektiklerim bu bilgisayarda o nedenle sadece bir iki fotoğraf yayınlayacağım.... Burada ki hemen hemen her köyde şarap üretiliyor. Bol bol üzüm bağlarını Schoenenbourgun teperleri arasında göreceksiniz. Aynı şekilde daracık yolları hangi köy bitmişti hangisi başladı derken kat ederken atlı çiftçileri de görüp kendinizi masal içinde yaşıyor gibi hissedeceksiniz. Riquewihr 1200 yaşıyor ve yılda 2 milyon kişi ziyaret ediyor. Siz düşünün artık... Bol bol Alman, Çinli, Uzakdoğulu, İngiliz turist görmeniz mümkün.. 

Haut-Rhin’in bir ili olan Colmar’a 12 km ve Ribeauvillé’ye 4 km uzaklıkta bulunan Riquewihr'e girerken arabamızı park ettik. Park yerimiz  bir bağın içiydi. Zira köye girmek yasak. Otopark ararken kendimizi bu bağın içinde bulduk ve park ettik. Bura da da evler pastel,iki katlı,çiçekli... Burada yaşayan insanlar nasıl bunalımda olabilir ki... Aşağıda yer alan tarihi bilgide Hürriyetten alınmıştır.

Köy ilk defa 1291'de çevresi surlarla kuşatılıp kuvvetlendirilmiş 1320'de şehir mertebesine girmiş. 14. yüzyılda soylu bir evliliğe şahit olmuş, 15. Yüzyılda Riquewihr burjuvaları Yahudi finansmanlarından yardım istemiş alacak problemlerinden dolayı 28 Yahudi katledilmiştir. 1484'te kabul edilmiş olan özgürlük yasası kont tarafından onaylanır. Ancak şehrin gerçek gücü derebeylerin elindedir Henri Würtemberg kontu ise genelde kendisinden nefret edilen kişi Montbeliard idaresinden gelen emir ve yönergeleri yürüten kâhya tarafından temsil edilen yönetime maruz kalmıştır.






The Pfifferhüss, Minstrels ‘Inn olarak da bilinen bu otel, Ribeauville’nin en güzel yarı ahşap evlerinden biri.
Kapının üzerindeki güzel kabartma 1663 yılına dayanıyor ve Meryemana’ya adanmış “Ave Maria Gracia Plena” kitabesini taşıyor. Her iki yanında duran iki ahşap heykel Annunciation tasviriymiş.
İlk kez 1390’da bahsedilen, Minstrellerin Kardeşliği, Ribeauville’nin efendilerinin koruması altında faaliyet göstermiş.Belediye Meydanı, köyün aşağısını ve üst kısmını etkileyici bir sur kapısı ile bağlıyor. Bu meydan Belediye binası gibi tarihi binalarla göz alıcı güzellikte. Belediye binası 1773’de inşa edilmiş, Ribeaupierre Efendileri tarafından köye bağışlanan sanat harikası altın tabaklar ve gümüş kadehler koleksiyonunu da içinde barındırıyor.
Tarihi Ribeauville kasabasının sınırını belirleyen meydanda 1576 yılında yapılmış bir heykel ile karşılaşırsınız.Bu meydandan rahatlıkla görülebilen, bir tepenin zirvesinde Saint-Ulrich kalesinin güzel bir görünümü karşılıyor sizi.
unun yanısıra çeşitli mağazaları, Bahar Pazarı, Mayıs ayı başındaki Kougelhopf Festivali, Temmuz sonundaki Şarap Fuarı, Eylül’ün ilk Pazar günü Fiddlers Fuarı, Ekim’deki Antik Müzik Festivali, Orta Çağ Noel Pazarı Ribeauville’yi çekici bir cazibe merkezi haline getirmiş.  Ribeauville il ilgili yazıları ayazmaktansa arthenos isimli blog yazarından aldım bilgilerinize...


Son olarak haritam ve rotamı da buraya ekleyerek bu gezinin sonuna geleyim..

0 comments:

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html