Thursday, October 31, 2019

Viyana ve Hallstatt

Hepimiz herhalde en azından bir kez Hallstatt fotoğrafını internette dolanırken görmüşüzdür. Son yılların en popüler duvar kağıdı olmuş bu minik kasa Avusturya da bulunuyor.

Vize olunca yolculuk yapmak zorunluluk..:-) Helede uygun bilet bulunca ve ayarlama yapınca Fransa sonrası kısa 3 günlük bir Avustura macerası haftasonunda kaçınılmaz oldu..:-)

Viyanayı daha önce görmüştüm ama göler bölgesini Salzkammergutu hayır... Eğer yolunuz Avusturyaya düşerse bence Salzburg yapın ve sonrasında bu bölgeyi mutlaka ziyaret edin..

Burada da arabam opel mokka oldu. Bu arabaı kullanmayı pek sevmedim. Fransada ki peugeot 108in sürüş keyfi çok daha güzeldi. Ayrıca Avusturya çok pahalı, benzin 1,2 euro civarında  olmasına rağmen bu araba çok fazla yakıt harcadı. Fransada 980-1000 km yaklaşık 20 euro tutarken burada aynı kilometre 45 euro .. Ama son girdiğim benzinciden süpheliyim..çünkü 15 euroda ibre oynamaması ok garip...

Biraz yolu anlatayım.. Viyana dan Hallstatta giderken aşağıdan Graz yolu üzerinden gidin. İnanın bana hiç pişman olmayacaksınız. Viyanadan çıktıktan 10 km sonra kendimi Heidi nin film stüdyosunda gibi hissettim. Üçgen evler, yemyeşil çimenler, bufalolar, inekler ve dağlar.. Alpler... enfes... yer yer nehir ve göller manzarayı inanılmaz kılıyor. Dönüşü Linz üzerinden yaptık. farklı bir yol olsun diye. Linzi de aradan çıkartmış olduk. Burasıda çok ufak bir şehir ve içinden nehir geçen her şehir gibi güzel..

Fotoğraf makinemi unuttuğum içn cep telefonuna kaldım...Yaşlanıyorum artık... Viyanada kaldığımız otel de odamız 18 kattaydı nefis bir viyana manzarası vardı.. Bunuda yazayım anılarım eksik kalmasın...

Hallstatt temiz pırıl pırıl suyu ile en gözde kassabalardan biri. Teleferik ile 24 euro karşılığında yukarı çıkarak tuz madenlerini gezebilirsiniz. Yada benim gibi meydanın arkasındaki yürüyüş yolunu tercih ederek yukarı tırmanabilirsiniz. İki ayrı bölgesinden sonra meşhur kayaya ulaşıp oradan şehri fotoğraflayabilrisiniz.

Tırmanış yaklaşık olarak 1 saat sürüyor. Ama herşeyi ile değer.. Bridge denilenalandan şelaleyi görebilirsiniz. Yolun yarısı gibi.

Çok fazla turist var öyle böyle değil. Özelliklede çinli turist sayısı çok fazla.. Bu nedenle bence bu bölgede bir otelde kalın ve sabahın erken saatlerin dolaşmaya başlayın daha çok keyif alacaksınız. Biz malesef kısıtlı olan gün sayısı nedeniyle bunu yapamadık... Ama siz bu fırsatı kaçırmayın..

Hatta 2 gün salzburg yapın 3-4 günde bu göller bölgesine ayırın...



































0 comments:

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html