Saturday, December 18, 2010

Dolphinarium

Bugün Dolphinariumda sevimli kahramanların gösterisini izlemeye gittik. Bir yanım çok üzülüyor. Hatta böyle gösterilerin olmasını hiç arzu etmiyor. Hayvanların özgür olarak doğal ortamlarında yaşamları tabiki en güzeli. Öteki yanım çocukları düşünüyor. Çocuklar çok mutlu oluyorlar. Onları seyrederken eğleniyorlar. Birçok çocukta hayvan sevgisi gelişiyor. Bilmiyorum doğru olan ne?





3 comments:

MeRaiL said...

Hmmm, su icimdeki deli gibi olan hayvan sevgisi icin ben cocuklugumda hic sirk gibi yerlere gitmedim, bence olmamali bu yerler, ben cocugumu asla boyle yerlere goturmem, dogayi gercek yerlerinde tanisin sansi varsa, olmadi izlesin belgesellerde zipir nerde nasil yasarlar diye.. ;)

Hilâl said...

Bu tür ortamlarda hayvanlar resmen şaklaban muamelesi görüyor. Zaten doğal yaşamlarından koparıldıkları için mutsuzlar. Bir de üzerlerine yüklenen yükün altında ezilip strese girmeleri var ki bu da ortalama ömürlerinden çok daha erken ölüm demek.

Böyle yerlere gitmek bu yerlerin maddi anlamda güçlenmesini sağlar. Bu güç de daha çok hayvanın doğal yaşamlarından koparılması demektir.

Lütfen çocuklarımızın hatırı için bile olsa buralardan uzak duralım. Teşekkürler

acupofcaffein said...

Hilal,

Çok haklısın. Biz de gördükten sonra çok üzüldük.Hatta kapatılması için imza kampanyasına bile katıldık.
Uyarınız için teşekkür ederim.
arzu

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html