Saturday, September 11, 2010

Karagöl Yaylası

Biz Karagöl Yaylasına Mahdumlar, Kemaller köyü sapağından çıktık. Yanılmıyorsam 15-19 km sonra yaylaya varıyorsunuz. Yayla evlerinin yanı sıra bir ikide beton yapı görmedik değil. Ancak havanın temizliği ve doğanın güzelliği muhteşem.
Çam ve kayın ağaçları çoğunlukta.
Vaktimiz olsaydı uzun bir yürüyüş yapacaktık ama gün batmadan Göynük'e varmak istiyorduk.
Aşağıda Karagöl yaylası hakkında internette bulduğum bilgi var.
Karagöl yaylası Taraklı' dadır. Yaklaşık 1150 metre yüksekliğinde olup Yayla' ya Kemaller köyünden çıkılır. Çok eski bir yerleşim olan bu köy civarında roma dönemine kadar uzanan ama izleri çok zor görülebilen tarihi kalıntılar vardır. Köyden sonra iki saatlik bir tırmanışla Karagöl yaylasına varılır. alanı çok geniş bir yayladır. yayla bir uçtan diğer uca bir saatte geçilir. Bu parkur kışın daha da güzeldir. Karagöl yaylasının kuzeyinde, Akyazı ve köylerinin yaylaları yer alır. Kapıorman dağlarının bu zirveleri peşpeşe dizilen onlarca yayla ile donanmıştır. Kirpiyanı, Soğucak, Karagöl, Beygübet, Acelle, Sultanpınar bu yaylalardan yalnız birkaçıdır. Bu yaylaların civarındaki ormanlar köylere çok uzak oldukları için vahşi yasamın son sığınaklarıdırlar.








2 comments:

beste said...

cok dinlendirici arzu, bu arada blogun yeni tasarimi cok hosuma gitti:)

acupofcaffein said...

Bestecim,
Doğa inanılmaz bir biçimde insanı dinlendiriyor, gevşetiyor, sinirlere iyi geliyor. :-)
Bu tasarımı içime sindirmek için epey bir deneme yaptım!! Herhalde 8-9 tane arasından seçtim. Aslında magazine modelini çok beğeniyorum ama tüm resimleri aynı anda görememek benim gibi sabırsızları da zorlar düşüncesiyle soft renklerde karar kıldım...:-)

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html