Wednesday, June 9, 2010

La Roque Gageac, Domme

2.Gün Devam.
Az önce anlattığım Beynac'a birkaç km uzaklıkta La Roque Gageac var. Burası da sanki Beynac'ın devamı gibi. Hemen girişinde bir şato var. Kanoların büyük merkezi de burada.
Bir kaç km ilersinde ise Domme var. Son 4 fotoğraf Domme'a ait. Ben bu küçük kasabayı çok beğendim. Nefis bir sokağı var. Alışveriş yapabileceğiniz. Kathedralin karşısında kahve içebileceğiniz ve manzarayı seyredebileceğiniz güzel bir kahvesi var. Birde tabiki müzesi.
Hani oralara gidersiniz domme'u da mutlaka görün derim. Aslında ben Montpazieri de çok görmek istiyordum ama 2. gün programında vakit kalmadığı için gidemedik.










4 comments:

Anonymous said...

Arzu Hanim kac gunluk bir gezi yaptiniz ? Ben belki Paris'e bir konferansa gidebilirim, o zaman ben de biletimi, bu yerlere zaman ayirmak icin, ona gore alayim.

Fotograflarin, saha oldgunu soylemeye gerek var mi? :)

Gul

acupofcaffein said...

@Gül,
Biz 10 günlük tatil yaptık. Ama bence bu kadar yer için zaman az.
:-(
Daha sonraki günlerde ekleyeceğim şehirler de çok hoştu. Aradan bir iki tanesi seçilip onlara gidilebilir.
Paristen Bordeaux'a hızlı tren var. 3 saat sürüyor. Paristen Marseille de hızlı tren var. Avignon dan da. Ekledikçe en beğendiklerini seçebilirsin...:-)
Sevgiler
arzu

Anonymous said...

super guzel bayildim, harika muhtesem woww... bende gitmek istiyorumm hemde en kisa surede.. cennete ugramissiniz sanki...
bu arada fransizca isini nasil hallettiniz? ingilizce konusuyorlar mi acaba?
duygu

acupofcaffein said...

@Duygu,
Vallahi pek fransızcaya gerek kalmadı.!! Herşeyi çok basit yapmışlar. Kolayca bulabiliyorsunuz. Bir kaç kere yer sormak zorunda kaldım. Ufak ortaokul-lise cocukları süper yardımcı oldu. Onun dışında her yerdeki turist information center lardan her türlü bilgiyi aldıktan sonra geziye başladık. Birde gitmeden her yerin haritasını, nasıl gideleceğini vb. detayları çıkartmıştık. Ama şöyle söyleyebilirim. Haritaya çok bakmadan araba bile kullandım.
İngilizceye çevirmeden metro bileti ve şehirlerarası bilet bile alabildim...:-) Yinede turistik yerdeki insanlar yardımcı. Diğerleri ilede fransızca ingilizce anlaşıyorsunuz...:-)
selamlar
arzu

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html