Tuesday, June 14, 2011

VALENCIA-1

Barcelona havaalnına indikten sonra arabımızı aldık. Rentspain'den kiraladığımız için fiyatı çok uygundu. Bunun nedenini daha sonra anladık:-(
İspanyada otoyollar çok pahalı Barcelona - Valencia arası yaklaşık 160 km'lik otobana 26 euro ödedik. Daha kısa mesafelerinede 5,75 ve 3,45 dersek Barcelona-Valencia toplam otoban ücerti 35-36 Euro civarında tuttu. Böylece ilk dersimizi almış olduk.:-) Bu iki şehir arasındaki yol güzel değil ve hatta zaman zaman sıkıcı. Biz yaklaşık 3,5 saatte Valencia'ya vardık. Çünkü yolda mola verdik, fotoğraf çektik vs. Bu arada yolda yaklaşık 120-140 km hız yapabiliyorsunuz.
Valencia'ya giriş ilk başta "ne işimiz var bizim burada" dememize neden oluyor. Büyük apartmanlar, küçük pencereler, tuğla beton yığını gibi bir şehir.
Ancak şehrin merkezine girince ve hatta hatta şehrin ilk kurulduğu bölgeyi dolaşınca bu fikrinizden sıyrılıyorsunuz. Bu arada Valencia'da yediğim yemekler diğer İspanya şehirlerine oranla çok daha lezzetliydi.
Valencia şehri bir zamanlar bir nehirle ikiye ayrılıyormuş, daha sonra nehrin yolunu değiştirdikleri için nehir kurumuş ve onlarda park yapmılşar. Bugün nehir yolu tamamen park olmuş. Parkın üzerinde de köprüler. :-) Altında su olsa daha güzel olacak ama parkta Valencia Portakallarıda ayrı bir görsellik katıyor.
Bizim otelimiz nehrin merkez olmayan diğer yakasındaydı. Ama merkeze yaklaşık 15dk'lık yürüme mesafesindeydi.
Yeni bir yapı olan Sanat ve Bilim merkezine de yaklaşık 10 dk'lık, limanada 15'dk'lık yürüme mesafesi diyelim. Kısaca herşeyin kendince bir merkezindeydi.:-)
Hazırsanız gezime başlayalım,
Ciudad de las Artes y las Ciencias: Sanat ve Bilim Merkezi diyelim
Bu yapılar toplam 5 bölümden oluşuyor.
1. Opera Hall/The concert : Opera binası değişik ve yuvarlak bir yapıydı. Dıştan çiçeklerle süslenmişti çok güzeldi.
2. L'Oceanografic/The Marine Park: Burasıda çiçek şeklinde olan bina. Avrupanın en büyük deniz müzesi. Deniz altı dünyasına ait tüm canlıları burada görme olanağına sahipsiniz. (çocuklar için daha keyifli)
3. L'Hemisferic (IMAX Cinema) Böcek gibi olan bina bu binada da 3 boyutlu sineama izleyebiliyorsunuz.
4.Museo de Ciences Principle Felipe: Bilim müzesi. Buda yapıların içindeki büyük bina. Hertürlü fizik, kimya, hukuk, biyoloji, insan vücuduna yönelik bilimle ilgili gösterileri burada izleyebilirsiniz.
5. L'umbracle/The Green House: Burasıda içinde palmiyelerin ve yeşiliklerin olduğu üzeri yarı açık (çizgili) yapı. Girişi ücretsiz.
Bu 5 alanı gezmeniz için toplam 9,5 saat öneriyorlar. Bizim okadar vaktimiz olmadığı için sadece şöyle bir dolaştık. Renkli heykellerin fotoğrafını çektik, resim sergilerine baktık vs.
Vaktiniz olursa görebilirsiniz ama ben modern binalardan çok Tarihi Binaların hastasıyım:-) O yüzden biranönce eski birşeyler görmek için şehrin merkezine doğru yol aldık.















The Gardens of Turia

Burasıda eskiden nehir olan alanın içinde bir park. Çok güzel yapmışlar. En güzel yanıda insanların serbestçe koşmaları, dolaşmaları. (Serbest= üstsüz, mayolu, vs)

Plaza de Ayuntamento

Burası için Valencia'nın en güzel meydanı diyorlar. Moden ve neo-klasik tarzda birçok binayı yan yana görmek mümkündü.(19yy-20yy)
Ayuntamento (city Hall) Belediye binası, meydanın simgesi oluyor. Burada birde saat kulesi var. Bu binanın hemen karşısındaki postaneye bayıldım.
Bu arada belediye binası açıkken ücretsiz olarak gezebiliyorsunuz. İçeride resepsiyonların verildiği bir kristal salon var. Hükümetin buraya yerleşmesi 1934 yılında olmuş.

0 comments:

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html