Wednesday, June 15, 2011

Valencia-2

Plaza de la Virgin
Burası benim en sevdiğim meydan oldu. Tam benlik. Çeşme, kathedral, kule, kafeler, müzik, düğünler, nefis yemek yerleri vs. :-)
Bir önceki yazıda fotoğrafları var. Burada da sanıyorum 7-8-9 fotoğraflar bu meydana ait. Reina olan kısmına Virgin olan kısmında havuz var.
Kathedral 13yy. dan kalma. Bir cami üzerine inşa edilmiş, daha da öncesinde ise Romalılara ait bir tapınakmış. Gotik ve barok stilinde inşa edildiği söyleniyor.
Kathedrala ait çan kulesi "The Miguelete" 50 m yüksekliğinde. Tabiki biz bu kuleye çıktık. Yanılmıyorsam 202 basamak. Çıkması dert değilde inmesi ayrı bir dert. İspanyada kaldığımız 9 gün boyunca hergün yağmur yağdı. Güneşi gördüğümüz anda fotoğraf çektik.:-) O yüzden fotoğrafların büyük bir kısmı karanlık.
Gotik tarzı Havariler kapısında 1000 yıldan bu yana her perşembe günü saat 12:00 de Avrupa'nın en eski mahkemesi olan "Su Divanı" bir araya geliyor ve mahkeme üyeleri temyiz imkanı vermeden sulama suyu kullanımı ile ilgili davaları burada çözüyor. Valencia da sanıyorum su hep problem olmuş. Eee.. doğanın dengesini pozup nehir yataklarını değiştirisen olacağı budur. Artvin hatta karadenizin büyük bir bölümünün sonunun ne olacağı şimdiden belli...

Bu meydandaki şapelin içinde İsa'nın son akşam yemeği kullandığı kutsal kadahin korunduğu idda ediliyor. Biz göremedik. Siz giderseniz daha dikkatli bakın.:-)

Mercado Central
Burasıda kapalı alışveriş yeri.1914 yılında Francisco Guardia ve Alejandro Soler tarafından yapılmış. Kral Alfonso XIII tarafından da 1928 dde hizmete açılmış. 8000 merekarelik bir alan üzerine inşa edilmiş. İçeride deniz ürünlerinden meyveye herşeyi bulabiliyorsunuz.
Pazartesi - Cumartesi günleri saat 07:30-14:30 arası açık. Pazarları kapalı.
Ben meyveleri ve meyve sularını denedim tam puan verdim.:-) Tabiki MAdrid deki ile kıyaslanamaz. Bu arada fotoğrafları Valencia-I de var.


Bu bölümde gördüğünüz ilk fotoğraf "Kedi Evi" evet. Adamlar nekadar süslü bir kedi evi yapmışlar değil mi? Hoş sokakta bir tane bile kedi görmedik ama olsun.:-) Şanslı kediler.
Daha anlatacağım yerler var, Torres de Serranos, La Lonja vb gibi. Akşam eve gidince yazmaya devam ederim.





















0 comments:

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html