Thursday, October 14, 2010

Topkapı Sarayı-Harem

Bugün şakır şakır yağan yağmur altında topkapı sarayını dolaştık. Belki inanmayacaksınız ama Hareme ilk defa girdim. Bence topkapı sarayının en güzel bölümü.

Kendimi zamanın gerisine götürdüm. Hünkar sofrasında sultan olduğumu düşündüm! :-) sonra etrafa altın saçarak içeriye girdiğimi (altın yoldan) hayal ettim, vs.vs.

Haremin içindeki İznik çinileri ve vitraylar muhteşemdi. Birde kapılar, kapılar, ne çok kapıdan içeriye giriliyormuş! Haremin içindeki Yemiş odası da hoşuma gitti. Süslemeleri çok güzeldi. İnsan orada oturur sabaha kadar yemiş yer.:-) Birde camların içindeki (pervazların içindeki) çeşmeler çok ilginçti.

Bu arada bugün izinliydim. Çünkü Amerikadan arkadaşım geldi. Tur rehberliği yapmam gerekiyordu değil mi? Haftaiçi olmasına rağmen çok kalabalıktı.

















5 comments:

Zeynep'in Evi said...

ben topkapı sarayında birkaç defa gittim ama hareme hiç girmedim çok da meak ederim:)

Alice said...

müze kart haremde geçiyor mu acaba?
saraya girdim onunla da hareme vaktim kalmamıştı giremedim.ama görmeyi çok istiyorum.

acupofcaffein said...

@Zeynepcim,
Gönül isterki buraları daha iyi korunsun. Değerlendirilsin halka açılsın.
Haremin içindeki bazı çinilerin ve duvar resimlerinin korunmadığı için kırlıdığını ve küflendiğini görmek çok üzücü.
Hatta içerdeki birçok odanın kapalı olmasıda içerisinin pislikle dolu olması da ayrı bir konu. Keşke değerli hocalarımız AB den fon falan alsalar da buraları açsalar tabiki koruyarak.:-)

acupofcaffein said...

Unicorn,

Üzgünüm müze kartı haremde geçmiyor. Ayrıca bir 15TL ödemen gerekiyor. :-(
keşke geçerli olsa.

Berceste said...

Milyon defa gezmisimdir belki Topkapi Sarayi'ni ama Harem'e girmek hic kismet olmadi, bir de arabalari gormek hic kismet olmadi. Hep ya kapali oldular, ya restorasyonda oldular, bir mani hep vardi :((( Ne guzel fotograflar...

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html