Thursday, June 16, 2011

TOLEDO

Bu gezide en çok beğendiğim yer Toledo oldu. Şehrin merkezi çok güzel. Şehrin dışında modern yerleşim yerleri yapılmış ama merkezde olunca bambaşka bir dünyaya dalıyorsunuz. Daracık sokakları, renkli dükkanları ile güzel bir şehir.

Toledo'ya Madrid'den yarım saatlik bir tren yolculuğu ile ulaşabiliyorsunuz. Ancak biz araba ile gittik. Güzel bir haber otoban ücreti sadece 3,75.:-) Yanlız Pazar günü olması sebebiyle sanırım, dönüşte yol çok kalabalıktı. Bu yolda diğer otoyollar gibi sıkıcıydı. Ancak Valencia - Madrid- Toledo yolu çok güzel burada belirtmeden geçmeyeim. Dağlar, tepeler, çam ormanları, zeytin ağaçları, portakal ve şeftali bahçeleri ve her yer kıpkırmızı gelincikle doluydu.

Alcazar Toledo da görülmesi gereken yerlerden bir tanesi ancak pazar günleri kapalı. Kathedral ücretli ama görülmeye değer gördüğüm en büyük kathedrallerden bir tanesiydi.
Toledo da biz şehir turunu trenle yaptık. Fotoğraflarda görülen beyaz ufak tren. Çok eğlenceli. Şehrin merkezinde dolaştırmıyor dışarı çıkartıp şehri dışardan turluyor. Böylece köprüleri ve şehri tam olarak görmeniz mümkün oluyor. Şehrin panoromik fotoğrafına bu nedenle sahip olduk. Tren turunun aynısını şehirden ayrılırken araba ile yaptık ve manzara bölümünde durduk:-) Bu turu almanızı öneririm. Sonrasında şehrin sokaklarını dolaşmak çok keyifli. Yahudi mahallesi, sanat okulu, ve tabiki şehrin kapıları görmeniz gereken yerlerden birkaçı. Genelde yarım günlük şehir turu yapılması yeterli deniyor. Ancak biz yaklaşık 7 saat kalmamıza rağmen hala yapmak istediklerimiz olduğunu fark ettik. Herşeyden önemlisi bu gibi şehirlerin akşamı çok güzel oluyor. Taş binaların loş sarı ışıkla aydınlatılması vs...

Valencia yazımla, Toledo'yu haftasonuna bırakacağım çünkü gerçekten çok yorgunum:-) Yorgunum kelimesi pek kullandığım bir kelime değil şuanda söylerken bile anormal geliyor:-)))
Bu arada o kadar çok fotoğraf çekmişim ki aralarından seçerken zorlanıyorum:-)





















4 comments:

www.macerakitabim.com said...

Selamlar,
Çok soğuk bir zamana denk gelen bir Madrid gezimiz olmuştu.Seyahatimizin en güzel kısmı Toledo idi.Ortaçağdan kalma bir masal kenti gibiydi.Greco tablolarını gezip, bardaktan boşanırcasına yağan yağmurdan kaçmak için saçakların altında dakikalarca beklemiştik.Kesinlikle size katılıyorum.:))) Güzel bir diyar Toledo.
Sevgiler

Serdar Benli said...

Bundan yaklaşık 17-18 yıl önce bir yılbaşı Madrid'e gitmiş, oradan arabayla Toledo'ya geçmiştik. Şimdi sizin çektiğiniz karelere bakınca hiçbir şeyin bozulmadığın gördüm. Hatta Scorpions isimli yerde içki içmiştik.Kültürel mirasa sahip çıkmak böyle birşey. Yıkarak değil koruyarak tarih yaşatılıyor. Sayfanız beni o günlere götürdü. Teşekkür ederim.

Anonymous said...

harika fotograflar. Kime Ispanya desem Toledo diyordu cevaben. varmis bir hikmeti ;)

YAGMUR

New York Muhtari said...

bak Madrid ve Barselona'dan sonra tamam gordum Ispanya'yi diyordum ama sanirim Toledo'yu listeye eklemek lazimmis...

cok guzel bir yere benziyor, ya da senin gozunle bakmak daha da guzellestiriyor..

ilk resime bayildimmmm

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html