Wednesday, October 6, 2010

Balkondaki çiçeklerim

Balkonumdaki çiçeklerin fotoğrafını çektim. Onlara bu sene pek iyi bakamadık. Sevgili sardunyam epey bir yaşlandı. Gülü bahçeye dikme zamanı geldi. Sarı çiçeklerim geçen kıştan bu yana büyük bir performans göstererek hayatta kaldılar. Hele birde aslanağzımız var ki. Her sene başka bir saksıda yeniden doğuyor...:-) Fesleğenimizi yolcu etmek üzereyiz. Nanelerde büyümek için yer bulamıyorlar.Karanfiller,sağlam ve güzel kokulu.
İşte bizim balkondan haberler bu kadar. Sevgili limonumuz yaşamadı, bu sene aramızda değil. Onun yerine akşam sefalarımız var ama ben yinede balkonda olsa dahi bir ağacımızın olmasını isterdim.:-)








6 comments:

Berceste said...

Aaaa NG denemesi senin balkondan miymis :) Super!

şopar said...

Tesadüfen buldum blogunuzu. Okudukça,fotoğraflara baktıkça kendimi gördüm şimdi ise durduramıyorum kendimi hayata karışmak geliyor içimden. ertelediğim ya da yarım yamalak yaptığım hayallerimi hiç zaman kaybetmeden gerçekleştirmeye karar verdim blogunuz sayesinde! ellerinize sağlık diyorum:) Bir kaç sorum olucak. Bu blogu açma ihtiyacını neden hissettiniz? Ve açtıktan sonra neler değişti hayatınızda?birde fotograflar konusunda yardıma ihtiyacım var fotoğraflara gerçekten bayıldım makinenizi ve hangi programları kullandığınızı öğrenebilirmiyim acaba? Şimdiden teşekkürler, Hoş günler:)

acupofcaffein said...

@Dilekcim,
Evet balkondan çektim. Aslında çekerken ben bile farkında değildim.:-)

acupofcaffein said...

@ Bahar,
Yağmurlu bir İstanbul Sabahından Günaydın,
Öncellikle teşekkür ederim. Bir gün iş yerindeyiz arkadaşım Yıldız sanada blog açalım dedim. Onada Adil (amerikada yaşıyor) herkesin bir blogu olacak demiş. Benimde zaten ünv.deyken websitem vardı. Ama ünv. kotasından kullanıyorum bitince sayfada kapandı. Neyse o yüzden hadi açalım dedim. İlk başlarda merak ettiğim ve beğendiğim şeyleri yazıyordum başka yerlerden fotoğraflarını alarak. Her zaman bildiklerimi, gördüklerimi, beğendiklerimi paylaşma duygusu olmuştur bende. Neden bilmem. Belkide çocukluğumdan beri öğretmen olma duygumu bir türlü içimden atamadığım içindir kimbilir. Önceleri kendi adımda açtım 2005-2006 yılında. Ama bilgisayar sapığım yüzünden o blogu kapattım. Ozaman yazdıklarımı acupofcaffein'e aktardım. Sonra birden bir kişilik kazandı bu blog. Eşim bana dijital bir fotoğraf makinesi aldı ve ben fotoğraf çekmeye başladım. (cannon IXUS'du). Sonra fotoğraf çekmek bende hobi oldu hatta tutku olddu. Heryerde fotoğraf çekmeye başladım. SLR makine almak istiyordum. Ama ona geçmeden önce yarı prof. bir makine olan Sony HX-1'ını aldım. Şu anda bu makineyi kullanıyorum. Işık güzel olunca fena çekmiyor.:-)
Blogu açtıktan sonra hayatımda neler değişti:
1. Çok tatlı insanlarla tanıştım ve arkadaş oldum. Gerçek hayattada görüşmeye başladım.
2. Fotoğraf çekmek hobib, tutkum oldum.
3. Şuanda grafik ve fotoğrafçılık derleri almak istiyorum.
4. Gezi yazılarımı bir gün bir kitapta toplamayı düşünüyorum.

Fotoğraflar konusunda farklı programlar kullanmıyorum.
Picasa ve Microsoft picture manageri kullanıyorum.
Adobe Photoshopu öğrenmek isterim.
Birşey değil.:-)
sizede iyi günler.
arzu

Berceste said...

@Arzu, anlasildi simdi neden net degil, yoksa senden kacmazdi, super cekerdin oncagizi :) Keske farketseymissin o anda!

@Bahar, hosgeldin bloglar arasina. Basla bir yerden icini dokmeye gerisi gelir :) Ben Ingiltere'de gordugum guzel seyleri aktarmak icin baslamistim. Hani cok basit ama neden yapmiyoruz ki dediklerimiz icin. Sonra bir baktim, daha baska pek cok seyi paylasiyorum... Arzu'yu tanidim, coook sevdim, boyle cok sevdigim blog arkadaslarim oldu. Bence mesafeleri yakin eden, dostluklari pekistiren bir ortam burasi...

acupofcaffein said...

@Dilekcim haklısın vallahi. Pazar günü evden hiç dışarı çıkmayınca can sıkıntısından çekiyordum çiçeklerin fotoğrafını...:-)
birden bir bu tırtılı gördüm çektiğim karelerde...:-)

Bu arada sevgili Bahar sana yazdığım cevapta çok kelime hatası var. Birde ekler olmuş. Umarım anlaşılıyordur..:-) arzu

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html