Tuesday, September 6, 2011

Uzun tailin bilançosu - Bölüm-4

Klasik datça koyları ve palamutbükü. Genelde çok sakin olan Palamutbükü bu bayram inanılmaz kalabalıktı. Birde tekeneler. Ah o tekneler. Güzelim koylara sintinelerini bırakan sonradan görme, ahmak insanların kullandıkları tekneler. Denetimsiz başıboş istediklerini yapıyorlar. Neyse 1 ve 2 gün lodosun etkisiyle belli saatlerde( sabah 10:30 teknelerin geldiği, 16:30 teknelerin gittiği saaatlerde) denize giremedik. Bu hiç olmazdı. Allahtan son 7 gün karayel ve poyraz esti bizde yeniden balıklarla yüzmenin keyfini çıkarttık. Bu sene denizde çok canlı gördük. Birtane caretta caretta biraz ürkütücü tabiki. Gölge gibi. Sonra ahtapot hemde iki defa. çeşitli kum balıklar. Bizim benekli ufak balıklarımız. Birde kelebek gibi bir canlı Kumda kanatlarını açınca kelebek gibi oluyordu. Morlu mavili gibi ... kumun üzerinde yüzüyordu. İsmini bilmiyorum. Pazar günü çok kalabalıktı. Bir ara çocuk viyaklamalarından daral geldi otelin sakin ve huzurlu atmosferinde kendimi bulmak için köye kaçtım. Türkiyede çocukların neden avaz avaz bağırdığını anlamış değilim. Dertlerini ya ağlamayla yada bağırarak anlatıyorlar. Birde ince topuklu gece elbiseli istanbullu bayanların pek şık bulunmadıklarını söylemek istiyorum. Kim mi söyledi. Köydeki keçiler, tilkiler, kediler, köpekler... Yahhuuuu , yol yok her yer toprak içinde relax olun birazcık :-))) Neyse Murdala koyu. Mersincik limanın yanında. Buranın manzarası nefis. Yol toprak. O yüzden jeep yada motosiklet lazım. Denizden de tabiki ulaşım mümkün. Yanlız koya giden bu güzel yolda nefesiniz kesilirken koydaki imar izni olmayan siteyi görünce HADİ BE BUKADARIDA YAPILMAZ Kİ diyorsunuz. Çok insafsızca. ÇOOOKKKKKKK....














4 comments:

Yasemin said...

Bu sene ilk defa Datca'ya gittim. Datca'yi da Palamutbuku'nu de cok sevdim. Kesinlikle bundan sonraki tatillerimde gitmek icin heveslendigim bir yer. Fotograflar da cok guzel!

Melange said...

resimler harika..

Berceste said...

Arzu beni de gotur yaninda, cantanda, ft makinanda, biryerlerde ben de olayim :) Yalniz bizim bocuk de o ciyaklayanlara katildi bu aralar. Terrible 2 seklinde ciyak viyak geziyoruz. Sabrinin son zerreciklerine kadar zorluyor adami! Tatilde denizotobusunden inmeyecegim diye butun denizotobusunu ayaga kaldirdi mesela! Insanlar huzursuzlanip, sustursaniza havasina burunduler. Buyrun siz susturabiliyorsaniz dedim en sonunda bir tanesine! Tamam cocuk hakli ama araba asagida olunca, biz cikmadan arkamizdakiler cikamayinca ne olacak, ayrica denizotobusu ile Istanbul - Bandirma arasi kac sefer yapalim ki kucumen bagirmasin di mi ama?

acupofcaffein said...

@ Lulu,
Bende ne kadar az insn beğenirse okadar iyi olur diyorum.. Çünkü çok insanın beğenmesi daha çok tesis demek....:-( sakın etrafındakilere tavsiye etme...:-))
Sevgiler
arzu

@Melange,

Teşekkür ederim.
arzu

About

.
 
google-site-verification: google6264df489a134469.html